Cele mai influente femei din lume în anul 2020, conform Revistei Forbes

Revista Forbes a publicat topul celor mai influente femei din lume. Angela Merkel se menține pe prima poziție, fiind urmată de Christine Lagarde și Kamala Harris.

Angela Merkel

Angela Dorothea Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție în data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă pe 28 octombrie 2009, respectiv pe 17 decembrie 2013. În data de 14 martie 2018, a fost aleasă de Bundestag pentru a patra oară în funcția de cancelar federal.

Christine Madeleine Odette Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde este o avocată din Franța și actuala directoare generală al Fondului Monetar Internațional. 

De-a lungul carierei sale politice, Lagarde a îndeplinit mai multe funcții oficiale în Franța, printre care cele de ministră a finanțelor, de ministră a agriculturii și de ministră a comerțului și industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrs unei economii G8 și este prima femeie care a devenit directoare generală a FMI.

Kamala Devi Harris

Kamala Devi Harris este o politiciană și avocată americană care ocupă funcția de senatoare a Statelor Unite pentru California din 2017. În anul 2021, va fi a 49-a persoană care deține poziția de vicepreședintă a Statelor Unite ale Americii.

Ursula Gertrud von der Leyen

Ursula Gertrud von der Leyen, născută Albrecht, este o politiciană creștin-democrată germană. Din decembrie 2013 până în iulie 2019, a îndeplinit funcția de ministră a apărării, în guvernele III și IV Angela Merkel (CDU).

În data de 2 iulie 2019, a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene. În data de 16 iulie 2019, a fost votată de Parlamentul European. 

Ursula von der Leyen este a doua persoană din Germania care ajunge în fruntea Comisiei Europene după Walter Hallstein (CDU), care a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene.

Melinda Ann Gates

Melinda Ann Gates, DBE este femeie de afaceri din America, soția lui Bill Gates. Ea este o fostă angajată a Microsoft și cofondatoare a Fundației Bill & Melinda Gates. A lucrat la Microsoft, unde a fost directoare de proiect pentru Microsoft Bob, Encarta și Expedia.

Mary Barra

Mary Barra este prima femeie lider a companiei General Motors, care este unul dintre cei mai mari distribuitori de piese auto.

Nancy Pelosi

Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi este o politiciană americană, membră a Partidului Democrat din SUA. Din 3 ianuarie 2019, este președintă (speaker) a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii și este astfel al treilea om în stat. A fost aleasă în Congresul SUA pentru prima dată în 1987 din partea statului California, pe care îl reprezintă până în prezent.

Nancy Pelosi este prima femeie din istoria Statelor Unite, care deține funcția de președintă a Camerei Reprezentanților. Ca atare, Pelosi este cea de-a treia persoană în ordinea actuală a succesiunii din Statele Unite, fiind precedată doar de vicepreședintele Mike Pence. Nicio altă femeie, în istoria politică anterioară a Statelor Unite de 230 de ani (1776-2006), nu a fost atât de aproape de președinția țării.

Ana Patricia Botín

Ana Patricia Botín-Sanz de Sautuola O’Shea, DBE este o bancheră din Spania. În data de 10 septembrie 2014, ea a fost numită președintă executivă a grupului Santander, a patra generație a familiei Botín, care deține acest rol. Înainte de aceasta, a fost directoare generală a Santander UK, o funcție pe care a deținut-o din decembrie 2010.

Abigail Pierrepont Johnson

Abigail Pierrepont Johnson este o femeie de afaceri din America. Începând cu 2014, ea a fost președintă și directoare executivă a companiei americane de investiții Fidelity Investments (FMR) și președintă a companiei sale internaționale sindicale Fidelity International (FIL).

Gail Koziara Boudreaux

Gail Koziara Boudreaux este o femeie de afaceri și atletă din SUA. Pe parcursul activității sale, aceasta a fost în fucții de conducere la companiile Aetna, BlueCross BlueShield din Illinois și UnitedHealth Group.

sursa: www.diez.md

Locuitorii oraşului ucrainean Rubijne dezgroapă cadavrele îngropate în curți și pe drumuri, pentru a le oferi o înmormântare demnă

Locuitorii din oraşul Rubijne, din estul Ucrainei, au început să dezgroape cadavrele care au fost îngropate în grabă în curţi în timpul apogeului luptei, pentru a le oferi o înmormântare demnă, relatează Reuters.

Ucraina Rusia razboi Lugansk

Rubijne face parte din regiunea ucraineană Lugansk, unde forţele ruse au obţinut controlul deplin la începutul lunii iulie, la mai bine de patru luni după ce preşedintele Vladimir Putin a lansat aşa-numita „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Bărbaţii au îndepărtat cu lopeţile, vineri, pământul din faţa unui bloc de apartamente avariat din oraşul cu 50.000 de locuitori.

Lilia Ai-Talatini, în vârstă de 48 de ani, a privit cum muncitorii au scos o pătură care îi acoperea mama, care fusese înmormântată rapid după atacurile care au început în martie şi au divizat oraşul în două.

Ai-Talatini a spus că luptele din acel moment au împiedicat-o timp de 10 zile să ajungă în apartamentul părinţilor ei.

„Mama era deja pe moarte… mâinile ei erau albastre, avea tenul palid, cearcăne sub ochi. A doua zi, mama a murit”, a mai spus ea.

Ai-Talatini şi soţul ei nu aveau lopeţi şi, prin urmare, în timp ce obuzele zburau, au fost nevoiţi să tragă cadavrul într-un şanţ deschis în pământ.

„Mi-e mai uşor pentru că nu e afară… îngropată în condiţii inumane. Acum, o vom duce la cimitir, avem un teren acolo”, a adăugat femeia.

Republica Populară Lugansk, susţinută de Rusia, coordonează procesul de căutare a cadavrelor. Anna Sorokina, un oficial din Lugansk, a declarat că o echipă a lucrat în Rubijne timp de 10 zile şi a exhumat 104 seturi de rămăşiţe.

„Este clar că predomină rănile cauzate de schije, dar există şi răni cauzate de gloanţe”, a mai precizat femeia, estimând că în oraş există un total de 500 de morminte neoficiale.

În total, şase cadavre au fost îngropate în apropierea blocului de apartamente grav avariat şi introduse într-o dubă înainte de a fi examinate de specialiştii din altă parte a oraşului.

Boris Kovaliov, în vârstă de 44 de ani, expert criminalist din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, a declarat că exemple de material genetic vor fi depozitate pentru a ajuta la identificarea cadavrelor necunoscute.

sursa: www.protv.ro

O fată de 17 ani a fost lovită de fulger în timp ce se afla pe munte, în Hunedoara. Tânăra a suferit arsuri grave

În Hunedoara, o fata de 17 ani a suferit arsuri grave, după ce a fost lovită de trăsnet în timp ce se afla pe munte. Fata făcea parte dintr-un grup mai mare venit din județul Buzău să viziteze pasul Vâlcan, de lângă stațiunea Straja, din județul Hunedoara.

Deodată, cerul s-a înnegrit, iar fata, care se urcase pe un postament de lemn să vadă mai bine, de sus, peisajul, a fost lovită de un trăsnet. Inițial, apelul la 112 a fost primit pentru doi copii, după ce martorii au crezut că și băiatul de 14 ani de lângă ea a fost atins de descărcarea electrică. Însă el nu pățise nimic.

În schimb, fata a suferit arsuri grave, pe 30% din suprafața corpului, și a avut nevoie urgentă de ajutor medical.

Călin Dumitescu, purtător de cuvânt SAJ Hunedoara: „Prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior, precum și marca de intrare a fulgerului, iar pe coapsă avea urmă. Colegii au concluzionat că este zona pe unde a ieșit fulgerul”.

Tânăra a fost sedată și intubată, apoi transportată la spitalul din Petroșani. Medicii de aici au decis transferul ei la București, cu ambulanța, pentru că vremea nu a permis folosirea unui elicopter.

sursa

Tragedie în Bacău. Lăsați nesupravegheați, doi copii au fugit în toiul nopții de acasă. Unul dintre ei a murit

Tragedie noaptea trecută în Bacău. Un copil de 13 ani a murit înecat, iar prietenul lui, de 11 ani, a fost scos conștient din apă și a scăpat cu viață. Cei doi băieți au căzut în râul Bistrița, în zona insulei de agrement din oraș. Erau singuri la joacă afară, după miezul nopții, când s-a întâmplat nenorocirea. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite protv.ro.

Alerta a fost dată la 112, la ora 2:50 noaptea, de către o fată de 19 ani, care ar fi văzut doi copii în râul Bistrița. Cel mic ar fi alunecat în apă, în timp ce se juca pe mal, iar cel mare ar fi sărit să-l ajute.

Ema Tereș, ISU Bacău: „Primul minor a fost găsit și scos la mal de echipajele fiind conștient. Din nefericire, cel de al doilea minor a fost găsit inconștient fiind preluat și transportat la spital”.

Băiatul de 13 ani a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva și, în final, au declarat decesul.

Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău: „Unul dintre minori a fost identificat, având 11 ani, din localitate și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Celălalt minor a decedat, din păcate la spital, fiindu-i stabilite ulterior vârsta și identitatea, respectiv 13 ani, din municipiul Bacău”.

Băiatul de 11 ani a scăpat cu bine.

Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău: „A rămas sub supravegherea noastră până mâine dimineață. Nu are traumatisme deosebite”.

Mamele celor doi copii se aflau acasă când a avut loc nenorocirea

Cei doi copii provin din familii monoparentale. În tot acest timp, mamele celor doi copii se aflau acasă, iar la audieri acestea au susținut că au venit obosite de la muncă și au mers la culcare devreme, timp în care copiii au ieșit singuri la joacă, pe timp de noapte.

Poliţiştii au deschis un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă, iar cei de la Protecția Copilului vor deschide o anchetă.

Vera Brejneva și-a arătat casa în care locuiește cu Constantin Meladze
Articolul anterior
Cât durează până îşi face efectul vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech
Articolul următor