Celebra banană lipită într-un muzeu a fost mâncată de un student: ”Îmi era foame”

Un student la Arte de 20 de ani a mâncat banana expusă la Muzeul de Arte din Seul, Coreea de Sud, care făcea parte dintr-o lucrare a artistului vizual Maurizio Cattelan. Tânărul a explicat, ulterior, că îi era foame, din cauză că sărise peste micul dejun, relatează BBC.

Opera de artă numită „Comedian”, care face parte din expoziția lui Cattelan, era o banană coaptă lipită cu bandă adezivă pe un perete din Muzeul de Artă Leeum din Seul, scrie Libertatea.

După ce a mâncat banana, în doar un minut, pe 27 aprilie, studentul, Noh Hyun-Soo, a lipit coaja de perete. Ulterior, angajații muzeului au pus o nouă banană în același loc. Când muzeul l-a întrebat de ce a făcut asta, Noh a afirmat, potrivit portalului sud-coreean KBS: „Nu am mâncat micul dejun, așa că am mâncat pentru că mi-era foame”.

Incidentul a fost filmat de prietenul studentului. În filmare, se aude o voce care spune „Scuzați-mă”, în timp Noh ia banana de pe perete și începe să o mănânce. Apoi lipește coaja de perete și se fotografiază, după care pleacă.

Muzeul de Artă a precizat că nu-i va cere daune studentului. Banana expusă este înlocuită la fiecare două sau trei zile. 

„Deteriorarea unei opere de artă e artă în sine”

„Deteriorarea unei opere de artă ar putea fi văzută ca o operă de artă în sine, m-am gândit că ar fi interesant”, a spus, pentru presa locală, tânărul care studiază estetica. Nu este prima dată când bananele folosite de Cattelan sunt mâncate de un vizitator. În 2019, artistul David Datuna a luat banana și a mâncat-o, după ce opera de artă a lui Cattelan fost vândută cu 120.000 de dolari, la Art Basel din Miami.

Banana a fost și atunci înlocuită rapid și nu a fost luată nicio măsură împotriva lui Datuna. Anul trecut, Joe Morford, un artist american. a susținut că Maurizio Cattelan i-a copiat lucrarea și a cerut despăgubiri în instanță.

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko despre situaţia din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner, a discutat la telefon cu omologul său belarus care este şi principalul său aliat Aleksandr Lukaşenko, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

Lupte între armata rusă și mercenarii Wagner pe autostrada care leagă Rostov de Moscova

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse, a declarat un oficial de la Kiev, care citează surse media rusești. Conform unor informații încă neconfirmate oficial de autoritățile ruse, armata rusă folosește aviația pentru a lovi convoaiele Wagner, în ciuda traficului auto intens și a faptului că pe acest drum se află multe mașini civile. Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej, conform digi24.ro.

Ambuteiaj pe autostrada M-4 între Voronej și Moscova

De alfele, conform GeoConfirmed, cel puțin un convoi de trupe Wagner a fost localizat în apropiere de acest oraș, aflat la circa 460 de kilometri de Moscova.

Mercenarii Wagner controlează deja total orașul Rostov, după ce au preluat controlul aeroportului și al comandamentului armatei ruse din regiune.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Reparația bulevardului Dacia din Capitală, finalizată înainte de Summit
Articolul anterior
Iuliana Beregoi a ajuns pe Netflix
Articolul următor