Celebra statuie mișcătoare din Georgia fascinează turiștii din întreaga lume. Video!

În Georgia, o poveste de iubire netrăită este spusă de două statui „mişcătoare”, care impresionează oamenii din întreaga lume. Iubirea cu sfârșit tragic a fost tema care l-a inspirat pe sculptorul Tamara Kvesitadze să ridice o statuie unică în lume.

separator
Denumită „Bărbat şi Femeie”, statuia este formată din două corpuri imense din oţel, a câte 8 metri fiecare, reprezentând un trup de bărbat şi unul de femeie, şi este făcută în aşa fel încât ele să poată trece unul prin celălalt, încât se transformă din 2 în 1, apoi se despart.

Se află pe litoralul din Batumi, Georgia, și simbolizează un tânăr de origine musulmană, Ali, și o prințesă georgiană, Nino, dintr-un celebru roman, scris în 1937. Romanul publicat de autorul azer Kurban Said ilustrează o poveste de iubire ce avea loc în timpul Primului Război Mondial. Povestea lor este despre o dragoste pasională ruptă de cultură, religie și război.

Toată ziua statuile stau separate una de cealaltă. Însă fix la ora 19:00, când soarele se pregătește de culcare, încep să se miște. Timp de 10 minute, în fiecare zi, iubirea lor prinde viață. ,,Luminate și pline de viață” statuiele se sărută, aproape că se îmbrățișează, dar trec printre și își întorc spatele reluându-și propriul drum.

https://youtu.be/jV9cNxfwfDQ

Sculptura instalată în 2010 a devenit principala atracţie a oraşului, scrie noizz.ro.

Medicii pediatri avertizează: nu le mai dați copiilor sucuri de fructe. Care sunt motivele?
Articolul anterior
Motivul pentru care Sofia Vicoveanca îi spune fiului ei de 48 de ani, în continuare, “pruncul mamei”
Articolul următor
Alte articole interesante