Celebrități care au decis să nu își lase averea copiilor lor

Actori celebri, bucătari renumiți și artiști care au sute de milioane de dolari avere. Cu toate acestea, nu sunt dispuși să își lase banii pe mâna copiilor. Iată câteva dintre vedetele care merg pe principiul „la muncă, nu la întins mâna”, conform publicației Just Jared.

Daniel Craig, Ashton Kutcher și Mila Kunis, Gordon Ramsay sunt câteva dintre vedetele care nu consideră corect ca fiii sau fiicele lor să beneficieze de averea pentru care ei au muncit foarte mult pentru a o strânge. 

Ashton Kutcher și Mila Kunis

Ashton Kutcher și soția sa, Mila Kunis, nu plănuiesc să le lase averea lor celor doi copii, Wyatt și Dimitri.

Ashton Kutcher & Mila Kunis List Beverly Hills Home for Sale for $14M |  Observer

„Nu le creez un fond de rezervă. Vom sfârși prin a da banii noștri fundațiilor de caritate. Copiii mei duc o viață cu adevărat privilegiată și nici măcar nu știu asta. Și nu o vor ști niciodată, pentru că aceasta este singura pe care o vor cunoaște … Dacă vor să înceapă o afacere și au un plan de afaceri bun, voi investi în ea, dar nu pe încredere”, a declarat Ashton în cadrul podcast-ului „Armchair Expert” al lui Dax Shepard.

Daniel Craig

Daniel Craig nu le va lăsa copiilor săi niciun ban din averea lui de 125 de milione de dolari. Actorul care-l interpretează pe James Bond a declarat că „ideea de moștenire este dezagreabilă”, potrivit The Independent.

James Bond star Daniel Craig rules out Sean Connery-style return - Radio  Times

Daniel Craig găsește conceptul lipsit de gust și a mărturisit că „filozofia mea este să-i cheltuiesc sau să-i donez până la sfârșitul vieții”. „Nu vreau să las sume mari de bani generației următoare”, a declarat Daniel Craig pentru Saga Magazine.

Daniel Craig are 52 de ani și doi copii. O fată cu actrița Rachel Weisz și o fiică, Ella (28 ani), din mariajul anterior cu Fiona Loudon. „Nu este o veche zicală conform căreia dacă mori un om bogat, ai eșuat?”, mai spunea Craig.

Elton John

„Este groaznic să le dai copiilor o lingură de argint”, a spus Elton în timpul unui interviu acordat Daily Mirror. „Băieții au o viață incredibilă, nu sunt copii normali, nu mă prefac că sunt. Dar trebuie să existe o aparență de normalitate, un anumit respect față de bani, un anumit respect față de muncă.”

Elton John Pays $8.5 Million For His Next Door Neighbor's House |  Architectural Digest

Elton și soțul său, David Furnish, sunt părinții unor băieți gemeni și se estimează că au o avere de aproape 500 de milioane de dolari.

Jackie Chan

„Dacă va fi capabil, își va putea câștiga singur banii. Dacă nu, atunci îmi va irosi banii”, a declarat actorul despre cei doi copiii ai săi, la Channel NewsAsia.

Hollywood Martial-Arts Legend Jackie Chan Says He'd Join Communist Party

George Lucas (Star Wars)

George Lucas a făcut o avere din „Războiul Stelelor” și a dezvăluit recent că intenționează să doneze majoritatea banilor săi pentru educație. Averea sa netă ar depăși 6 miliarde de dolari.

File:George Lucas 66ème Festival de Venise (Mostra) 5.jpg - Wikimedia  Commons

„George Lucas și-a exprimat intenția … de a dona majoritatea veniturilor în  eforturi filantropice”, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Hollywood Reporter.

 „Îmi dedic majoritatea averii mele îmbunătățirii educației. Este cheia supraviețuirii rasei umane. Trebuie să ne planificăm viitorul colectiv – iar primul pas începe cu instrumentele sociale, emoționale și intelectuale pe care le oferim copiilor noștri. Ca oameni, cel mai mare instrument pentru supraviețuire este capacitatea noastră de a gândi și de a ne adapta – ca educatori, povestitori și comunicatori, responsabilitatea noastră este să continuăm să facem acest lucru.”

Sting

„Le-am spus că nu vor rămâne mulți bani pentru că eu și soția mea îi cheltuim! Avem o mulțime de angajamente. Tot ce vine cheltuim, așa că nu mai rămâne mult. Cu siguranță nu vreau să le las fonduri de rezervă. Trebuie să lucreze. Toți copiii mei știu asta și rareori îmi cer ceva, ceea ce eu chiar respect și apreciez. Evident, dacă ar avea probleme, i-aș ajuta, dar nu am fost niciodată nevoit să fac asta. Au etica muncii care îi face să-și dorească să reușească pe propriul lor merit”, a recunoscut Sting pentru Daily Mail.

Sting (@OfficialSting) | ٹوئٹر

Gordon Ramsay

„Categoric banii nu vor ajunge la ei. Și nu spun asta cu răutate. Am luat această decizie pentru a nu-i răsfăța. Singurul lucru pe care l-am agreat cu Tana este că vor primi  25% depozit pentru un apartament, deci nu întreaga sumă. Am fost foarte norocos, având aceasta carieră din ultimii 15 ani în SUA. Serios, am câștigat o avere și am fost foarte norocos, așa că respect tot ce am”.

Gordon Ramsay's Beef Wellington Recipe | Easy Recipe

Simon Cowell

„Voi lăsa banii probabil unei organizații caritabile care să ajute pentru copiii și câinii. Nu cred în trecerea averii de la o generație la alta. Moștenirea trebuie să fie oportunitatea pe care le-o dai oamenilor astfel încât să poată face bine mai departe, timpul pe care îl acorzi, faptul că dai mai departe ceea ce ai învățat la rândul tău”, a spus realizatorul tv britanic. 

The X Factor gets celebrity revamp as Simon Cowell admits show 'as we know  it' is axed - Manchester Evening News

sursa: www.peroz.ro

Un nou scuar va fi amenajat în Capitală
Articolul anterior
Când va fi construită Autostrada Unirii, drumul care va lega Moldova şi Transilvania
Articolul următor
Alte articole interesante