Celebrul alpinist român Zsolt Torok, care a cucerit Himalaya, a murit în Munții Făgăraș

Un alpinist dat dispărut în Munții Făgăraș era căutat, sâmbătă, de salvamontiști și jandarmi din două județe, în operațiune fiind implicat și un elicopter al Ministerului de Interne din România. Acesta a fost găsit mort, după ce va timp de căutări, scrie digi24.ro.

separator

Potrivit reprezentanților Salvamont Sibiu, dispariția alpinistului a fost semnalată sâmbătă dimineața de soția acestuia.

Ulterior, al acesta s-a dovedit a fi celebrul Zsolt Torok, care a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial.

Torok a fost localizat în zona vârfului Negoiu. Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, crede că Zsolt Torok a murit după ce o stâncă s-a desprins cu el, având în vedere că zona în care se afla, din apropierea Vârfului Negoiu, este foarte instabilă și puțin frecventată de alpiniști. Acesta era plecat singur pe munte, într-o zonă fără semnal.

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpuşan.

Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu mai fusese urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

Citiți aici despre vârfurile cucerite de Zsolt Torok.

Vino astăzi la târgul din parcul ,,Valea Morilor” și susține producătorul autohton!
Articolul anterior
Un bolnav internat la psihiatrie a ucis patru pacienţi, alți 9 oameni sunt în stare gravă
Articolul următor