Celebrul artist anonim Banksy pare să confirme că este în Ucraina. O lucrare a acestuia apare pe o clădire avariată

Artistul anonim de graffiti Banksy pare să confirme că se află în Ucraina după ce a dezvăluit cea mai recentă lucrare a sa pe Instagram. Speculațiile conform cărora artistul anonim de graffiti se afla în țara devastată de război au crescut după ce o serie de picturi murale au apărut în orașul Borodyanka, în apropiere de Kiev. Artistul din Bristol, ale cărui opere se vând pentru milioane de lire sterline, a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de cuvintele: „Borodianka, Ucraina”.

Artistul anonim de graffiti Banksy pare să confirme că se află în Ucraina după ce a dezvăluit cea mai recentă lucrare a sa pe Instagram, scrie presa internațională.

Speculaţiile că Banksy se află în această ţară sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în localitatea Borodianka din apropiere de Kiev.

O pictură murală înfăţişează un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel, în timp ce în alta doi copii folosesc un obstacol antitanc ca balansoar.

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a cea unei gimnaste, reprezentată de artist pe ruinele unei clădiri avariate.

Artistul din Bristol, ale cărui opere se vând pentru milioane de lire sterline, a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de cuvintele: Borodianka, Ucraina”.

Aflată la nord-vest de Kiev, Borodianka a fost unul dintre oraşele lovite de bombardamentele Rusiei la începutul invaziei.

Trupele ruse au ocupat oraşul în februarie. Alături de Bucha, Irpin şi Hostomel, Borodianka a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele ruseşti. Localitatea a fost eliberată în aprilie.

De atunci, Borodianka s-a aflat în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a distrugerilor cauzate de lupte.

sursa

Salariile miniștrilor și bugetarilor vor crește

Salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. În același timp, oficialul a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor, scrie nordnews.md.

Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV.

Sunt câteva măsuri, care sunt targhetate. O să vă dau câteva exemple. În afară de această măsură de 1300 de lei, impactul ei este de 3,4 miliarde de lei și practic acoperă această creștere de 3,7 miliarde. Și alte măsuri cu mult mai targhetate cum este majorarea claselor de salarizare pentru angajații din cadrul Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor – este o majorare de câteva clase. De asemenea, este majorarea claselor de salarizare pentru unii angajați de la CEC, majorarea claselor de salarizare pentru câțiva angajați din cadrul Consiliului Audiovizual. Aceste categorii sunt excepția la cei 1300 de lei”, a precizat Budianschi.

O femeie cere despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că îi ia mai mult timp să gătească un produs decât scrie pe ambalaj

O femeie din statul american Florida a dat în judecată un producător de alimente și cere despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât scrie pe ambalaj, relatează NBC News, citează digi24.ro.

Femeia spune că prepararea pastelor cu brânză Velveeta la microunde durează mai mult de 3 minute și jumătate, chiar dacă pe ambalaj se spune că sunt „gata în 3 minute și jumătate”. În opinia ei, acest lucru este o „fraudă”.

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Florida.

Femeia susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj – inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de preparare este mult mai mare.

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere.

În replică, producătorul de alimente a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor”.

Poleiul face victime: Fracturi, luxații și traumatisme! Peste 130 de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheață

Data de 6 decembrie poate fi numită ziua incidentelor. Peste 130 de persoane au ajuns la spitalul de urgență din Chișinău în ultimele 24 de ore după ce ar fi alunecat și căzut pe gheața formată pe străzi și trotuare. Unii dintre aceștia au fost internați în spital, scrie echipa.md.

DORINA ARSENE, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „Pe parcursul ultimelor 24 de ore la IMU Chișinău au ajuns 131 de pacienți cu diverse traume din cauza timpului de afară. 32 de pacienți s-au adresat cu fracturi de gleznă, gambă sau umăr și au necesitat internare. Vârsta pacienților este de la 30 la 70 de ani. Toți pacienții au primit îngrijirile necesare, iar starea lor este de gravitate medie”.

Potrivit medicilor, ceilalți peste 100 de pacienți au investigați, după care, lăsați să meargă acasă pentru tratament ambulator. În acest context, medicii recomandă oamenilor să fie atenți pe străzi, mai ales atunci când urcă sau coboară treptele, pentru a evita căderile și traumatismele.

Amintim că în data de 6 decembrie, pe străzile din Chișinău s-a format polei, transformând șosele și trotuarele în adevărate patinoare. Ulterior, primarul capitalei a anunțat că pe parcursul nopții, toate arterele principale, secundare și accesele spre suburbii au fost prelucrate cu antiderapant.

Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, intră în afaceri în România
Articolul anterior
Bebelușul miracol născut la 11:11 pe 11 noiembrie 2011 a împlinit 11 ani
Articolul următor