Celebrul critic de film Anton Dolin îndeamnă moldovenii să participe la premiera online a filmului Carbon. Vezi ce crede Dolin despre ideea de a stabili trei recorduri

Criticul rus de film Anton Dolin, aflat într-o vizită la Chișinău, a avut o întâlnire cu regizorul filmului CARBON, Ion Borș. Dolin a menționat că filmul CARBON a intrat în istoria cinematografiei moldovenești, iar spectatorii trebuie să înțeleagă că ei sunt parte a acestui proces, nu doar consumatori. 

„Cred că ideea de a stabili aceste recorduri și de a include numele spectatorilor în genericul de final al filmului este foarte faină, deoarece acest lucru le oferă oamenilor senzația că sunt parte a unui lucru măreț. Există percepția asta greșită că producătorii fac filmele doar pentru ei, pentru satisfacția lor personală, iar prin astfel de acțiuni putem spulbera acest mit. Haideți să stabilim aceste recorduri!”, a declarat Anton Dolin.

Anterior, Dolin a publicat o recenzie despre CARBON, în care a precizat că filmul abordează cu haz și fără rețineri subiecte tabu.

„Este un exemplu rar de film care combină calitățile unui hit public, cu abordarea fără compromisuri și fără frică a autorului asupra problemelor dureroase și incurabile”, a spus Anton Dolin. 

În ultimii ani, Anton Dolin a devenit cel mai cunoscut critic de film din Rusia. Acesta a plecat din Federația Rusă în martie 2022, iar pe 14 octombrie a fost numit de către Ministerul rus al Justiției „agent străin”, pentru că și-a exprimat deschis poziția împotriva războiului.

Filmul CARBON va fi lansat online pe 16 noiembrie, la doi ani de la premiera națională a producției cinematografice. Pentru a marca acest moment important, producătorii filmului și-au propus să bată trei recorduri, transformând această premieră online într-un eveniment istoric și plasând Moldova pe harta internațională a cinematografiei.

Astfel, pe 16 noiembrie, la ora 21:00 (ora Moldovei), filmul își propune să adune în fața micilor ecrane peste 355.000 de spectatori concomitent pentru a stabili recordul „Cea mai mare premieră online”. Pe lângă asta, numele fiecărui spectator va fi inclus în genericul de final al filmului, contribuind astfel la stabilirea altor două recorduri: „Cele mai multe nume în titlurile de final” și „Cele mai lungi titluri de final”. 

Participarea este simplă și accesibilă: cumpără un bilet online de pe site-ul CarbonFilm.md și urmărește producția cinematografică în ziua lansării online. Hai să stabilim împreună trei recorduri mondiale!

Medicului care a operat-o pe Anastasia Nichita vine cu o reacție la acuzațiile sportivei

Medicul ortoped-traumatologul care a operat-o pe Anastasia Nichita în Moldova în luna iunie, a reacționat la acuzațiile Anastasiei. Acesta a afirmat că intervenția chirurgicală a fost realizată cu succes, însă decizia de a nu trata ligamentele a fost luată pentru a permite sportivei să concureze la Jocurile Olimpice. El a mai adăugat că această alegere a fost luată împreună cu logodnicul și antrenorul ei, Valeriu Mircea, scrie realmedia.md

„Da, eu am operat-o pe Anastasia în iunie, înainte de Jocurile Olimpice. Avea meniscul și ligamentele încrucișate rupte. Am făcut doar operația la menisc. Problema era că, dacă operam și ligamentele, Anastasia nu ar mai fi putut participa la Olimpiadă. Eu i-am spus clar lui Valeriu Mircea că ligamentele trebuiau operate, însă el m-a rugat să nu îi spun despre această problemă Anastasiei pentru că ar fi renunțat la competiție. Da, am văzut că a mers acum să se opereze în Germania și e dreptul ei. Totuși, mă doare să aud astfel de acuzații,” a adăugat medicul.” a declarat medicul pentru realmedia.md.

„Anastasia este pacienta mea de peste 10 ani și mereu am avut o relație profesională bună. Îmi pare rău că acum se simte astfel, dar adevărul este că am făcut maximul posibil în circumstanțele date,” a concluzionat medicul.

Primii moldoveni și-au exprimat votul pentru alegerile prezidențiale

Primii doi cetățeni ai Republicii Moldova deja au votat la alegerile prezidențiale. Este vorba despre votul prin corespondență, iar alegătorii sunt tocmai din Canada, anunță Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Primele două voturi exprimate sunt a cetățenilor noștri din Canada care au expediat plicurile sigilate la sediul Ambasadei”, a declarat Daniel Vodă, în urma ședinței Guvernului.

Potrivit lui Daniel Vodă, aceste plicuri sigilate urmează a fi expediate înapoi la Chișinău, la Comisia Electorală Centrală, pentru a fi contabilizate de rând cu celelalte. 

Așa va arăta buletinul de vot la alegeri:

  1. Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor;
  2. Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate;
  3. Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru;
  4. Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei;
  5. Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni;
  6. Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării;
  7. Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni;
  8. Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni;
  9. Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”;
  10. Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni;
  11. Natalia Morari, desemnată de un grup de cetățeni.

Evghenia Guțul și alți lideri găgăuzi au fost adăugați pe lista de sancțiuni UE

Conform unui reportaj făcut de europaliberă.org Uniunea Europeană (UE) a inclus pe lista celor sancționați pentru încercări de destabilizare a Republicii Moldova încă cinci persoane și o entitate.

Este vorba despre:

  • Evghenia Guțul, guvernatoarea UTA Găgăuzia. Ea este criticată în documentul care motivează sancțiunea pentru asocierea cu politicianul fugar Ilan Șor, dar și pentru că a vizitat Rusia fără să fi avut un mandat constituțional, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și i-a cerut sprijin pentru Găgăuzia;
  • Iuri Cuznețov, șef-adjunct al departamentului pentru relații externe de la Comrat, este sancționat mai ales pentru asocierea cu Guțul;
  • Nelli Parutenco este fondatoarea și directoarea organizației Evrazia. Fosta casieră a partidului lui Ilan Șor este sancționată pentru că este în fruntea unei organizații care face propagandă rusească inclusiv în rândul minorilor;
  • Ilia Uzun, președinte-adjunct al Comitetului Executiv al Găgăuziei, membru al Adunării Populare, este sancționat inclusiv pentru că s-a întâlnit cu Șor în Israel pentru a discuta despre alegerea lui Guțul ca guvernatoare, dar și pentru că a plănuit și a luat parte la demonstrații împotriva autorităților moldovene, în organizarea lui Șor și a asociaților lui;
  • Mihail Vlah, guvernator-adjunct și consilier cu presa al lui Guțul, este acuzat cam de aceleași lucruri ca Uzun, plus de participare la o demonstrație violentă;
  • Evrazia, organizație necomercială autonomă pentru promovarea cooperării internaționale, intră pe lista de sancțiuni a UE pentru activitatea sa de propagandă, dar și pentru rolul jucat în canalizarea dinspre Șor și o bancă rusească a banilor destinați unor persoane din autonomia găgăuză.

Fabrică ilegală de producere a țigărilor la Fălești: au fost găsite produse și utilaje de peste 35 de milioane de lei
Articolul anterior
CEC a stabilit ordinea de înscriere a concurenților electorali și a aprobat modelul și textul buletinului de vot la alegerile prezidențiale
Articolul următor