Celebrul motan din Harkov s-a căsătorit! Cine e iubita lui

Stepan, motanul celebru din Ucraina, a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, Stefania. Tinerii însurăței s-au cunoscut vara trecută în Lviv, când Stepan se întorcea din Franța, unde făcuse caritate pentru a ajuta animalele din Ucraina, scrie www.diez.md.

Felinele și-au înregistrat căsătoria la întreprinderea municipală numită „Oraș fericit”. La ceremonie, Stepan a purtat o cravată neagră, iar Stefania a ales o fundiță albă, tradițională pentru mirese.

„Nu vă rețineți emoțiile, iubiți-vă, viața este una! Stefania, te iubesc!”, „a declarat” Stepan pe contul său de Instagram.

Patrupezii au primit și un certificat de căsătorie. Se precizează că Stefania este cetățeancă franceză și are doar un an, iar mirele este cu mult mai în vârstă, având deja 13 ani.

Tinerii însurăței sunt destul de populari pe rețelele sociale, Stefania având 80 000 de abonați, iar Stepan – peste un milion. Motanul Stepan trăiește în orașul Harkiv. La începutul lunii martie, împreună cu stăpânii săi, a plecat în Franța, unde a făcut caritate pentru a ajuta animalele din Ucraina.

Stepan mai este cunoscut și pentru faptul că, în 2021, casa de modă Valentino i-a comandat o reclamă. În anul 2022, Stepan a primit prestigiosul premiu World Influencers and Bloggers Awards (WIBA), iar în 2023, Stepan a apărut pe coperta revistei Times Monaco.

Protest în capitală. Dumitru Alaiba: ,,Aparatul de casă este ceva normal într-o țară civilizată”

Sute de deținători de patentă au ieșit astăzi, 26 iunie, la un protest în fața Guvernului. Oamenii cer să li se permită să activeze în continuare în baza patentelor, așa cum o făceau în toți anii de până acum. Asta deoarece în luna iulie le expiră termenul de grație acordat de către guvernanți, care le cer deținătorilor de patentă să treacă la aparate de casă, transmite www.deschide.md.  

Patenta protest

Protestatarii au cerut Guvernului să le dea voie să comercializeze bunuri, în baza patentelor, și să nu le impună aparatele de casă, pe care le consideră foarte costisitoare și care le-ar aduce bătăi de cap în plus.

În fața protestatarilor a ieșit secretarul de stat al Ministerului Economiei, Viorel Garaz, care a chemat lumea la negocieri. Oamenii, însă, l-au asaltat cu reproșuri și i-au acuzat pe cei de la guvernare că le pun piedici în activitate.

De cealaltă parte, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, nu se lasă înduplecat, menționând că această reformă trebuia făcută zeci de ani în urmă, pentru că aparatele de casă sunt ceva normal într-o țară civilizată.

„Înțeleg neliniștea lor, însă o să subliniez încă o dată că în 25 de ani acești oameni au fost neglijați. O să le oferim suport să evolueze. Vrem să-i ajutăm să crească, să se dezvolte. În toată această jumate de an am ținut să manifestăm empatie, înțelegere și deschidere. Și maximă transparență. Mărul discordiei – aparatul de casă. Repet: aparatul de casă este ceva normal într-o țară civilizată. Avem 4000 de patentari, dar avem 2 milioane de consumatori care au dreptul la un elementar bon de casă. Oamenii din piețe folosesc calculatorul de 25 de ani, folosesc telefoanele mobile, o să trebuiască să folosească și acest echipament simplu. Trebuie să fim corecți unii cu alții. Trăim în aceeași societate”, a scris Dumitru Alaiba, într-o postare pe Facebook.

Demnitarul subliniază că a venit cu acest mesaj pe rețelele de socializare  deoarece se află într-o vizită de lucru în afara țării, împreună cu prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, ministrul Economiei le propune comercianților o viziune asupra reformei patentelor:

  •  Cel mai mic impozit pe venit din Europa, adică 1% din vânzări;
  •  Nu este necesară înregistrarea unei companii;
  •  Costurile tranziției (în special aparatul de casă) – compensate de stat;
  •  Plafonul de vânzări a fost crescut de 4 ori. Cu patenta, limita anuală era de 300 de mii de lei, în timp ce în noul regim de activitate independentă aceasta a fost majorată la 1,2 milioane de lei;
  •  Fără nici un fel de birocrație! Am eliminat rapoartele, registrele de casă și evidența contabilă, fără necesitatea de a angaja un contabil;

O să fim în continuare alături de antreprenori. Oricare antreprenori. De la mic la mare. Ei toți trebuie să aibă suficient spațiu pentru a crește. Însă trebuie să acceptăm un set de reguli comune pentru toți”, mai scrie Dumitru Alaiba.

Menționăm, că în fața clădirii Guvernului s-au adunat circa 200 de deținători de patentă în comerț. Oamenii sunt indignați de faptul că li se cere renunțarea la această formă de activitate comercială și cer ca ea să fie păstrată. De asemenea, oamenii sunt contra procurării și înregistrării aparatelor de casă.

Se ieftinește căldura. Tariful la energia termică livrată de „Termoelectrica” ar urma să scadă cu peste 700 de lei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică propune micșorarea tarifului la energie termică, livrat de SA „Termoelectrica” către consumatorii din capitală, cu 704 lei. Un proiect de hotărâre în acest sens ar urma să fie examinat în cadrul ședinței ANRE din 27 iunie.

Incalzire prin calorifere: Avantaje - Instalare - Sfaturi | Reformex

Potrivit calculelor Agenției, noul tarif ar urma să constituie 2873 lei/Gcal (fără TVA), față de actualul tarif de 3577 lei.

Ultima dată, ANRE a modificat tariful la energie termică livrată de Termoelectrica în februarie. Atunci, tariful a fost majorat cu 723 lei.

sursa: www.deschide.md

NATO afirmă că rebeliunea Wagner arată marea greșeală a lui Putin de a invada Ucraina

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg afirmă că evenimentele de peste weekend sunt o problemă internă a Rusiei și încă o demonstrație a marii greșeli strategice făcute de președintele Putin prin anexarea ilegală a Crimeei și cu războiul împotriva Ucrainei.

NATO chief Stoltenberg to visit Türkiye for talks on Nordic bids | Daily  Sabah

El a spus că pe măsură ce Rusia își continuă asaltul, este și mai important ca aliații să continue sprijinul pentru Ucraina.

”Dacă Rusia crede că ne poate intimida să nu sprijinim Ucraina, va eșua. Suntem alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, le-a declarat Stoltenberg jurnliștilor în capitala Lituaniei, Vilnius.

Secretarul general al Alianței a mai spus că NATO monitorizează situația din Belarus și a condamnat încă o dată anunțul Moscovei de a desfășura acolo arme nucleare.

”Nu vedem niciun indiciu că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare, dar NATO rămâne vigilentă”, a asigurat el.

Stoltenberg a fost la Vilnius la un test al reacției rapide a unității de luptă NATO din Lituania, conduse de germani, în eventualitatea unui conflict cu Rusia. El a descris exercițiile ca pe un mesaj clar că NATO este gata să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat.

Bonă în străinătate, 7.500 de euro pentru 6 săptămâni. Anunțul incredibil al unei familii
Articolul anterior
1 Mai, Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii: Ce semnificație are sărbătoarea și cum a apărut
Articolul următor