Centrele Covid-19 din Cahul şi Ceadîr-Lunga și-au reluat activitatea, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Ministerul Sănătăţii a redeschis două secţii de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Centrele Covid-19 din Cahul şi Ceadîr-Lunga și-au reluat activitatea ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri în regiune. Autorităţile au anunţat că, doar săptămâna trecută, numărul spitalizărilor a crescut cu 20 la sută, chiar dacă numărul de cazuri noi este în scădere. 

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, la Ceadîr-Lunga sunt internaţi 11 pacienţi cu COVID-19.

În plus, doar în ultimele două zile, în raion au fost confirmate alte şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus. Ba mai mult, în ultimele 24 de ore, în Autonomia Găgăuză au fost confirmate nouă cazuri de COVID-19.Publicitate

Secţia COVID-19 din Cahul, care are o capacitate de 60 de paturi, a fost redeschisă acum câteva zile, timp în care au fost spitalizaţi aproape 40 de pacienţi.

Responsabilii din Sănătate spun că acest lucru este din cauza ratei scăzute de vaccinare a locuitorilor din autonomie.

„Taraclia – 9% imunizaţi, Comrat, Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga unde rata de acoperire este în jur de 8%”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Denis Cernelea.

Autorităţile sanitare a anunţat că sunt pregătite să redeschidă secţiile COVID-19 în orice moment în raioanele în care numărul infectărilor va creşte. De la debutul pandemiei în ţara noastră au fost confirmate aproape 260 de mii de cazuri de COVID-19, iar 6.229 de pacienţi au pierdut lupta cu virusul.

La MAIB cardurile noi ajung gratuit acasă
Articolul anterior
China a prezentat trenul Maglev cu cea mai mare viteză din lume. Parcurge 1.000 de kilometri în doar 2,5 ore
Articolul următor
Alte articole interesante