Centrele medicale particulare, luate cu asalt de pacienții care vor să-și facă examinări pulmonare

În plină pandemie de Covid-19, la centrele medicale particulare se formează cozi imense. Cererea este mare din partea pacienților care vor să își facă examinări pulmonare. Iar la cabinetele care acceptă și bolnavi Covid, rândurile sunt și mai mari.

La un centru medical din Chișinău, aproape 20 de persoane așteptau afară, iar altele 15 – în interior, povestește un martor.

Potrivit, directorului instituției medicale, în ultimele două luni, numărul radiografiilor pulmonare s-a dublat, comparativ cu perioada de la debutul pandemiei.

”Dacă anterior, pe zi, la Cahul, unde avem un centru de imagistică, se adresau în jur de 40-50 persoane, acum practic e dublu. În Chișinău, la fel, dacă se adresau 40-50 de persoane, acum sunt câte 100.”, a spus directorul unui centru medical privat, Sergiu Rață, pentru publika.md

Și medicii de familie confirmă că tot mai des pacienții infectați cu noul virus îşi fac investigații pulmonare. Potrivit specialiștilor, se întâmplă din cauza tulpinii britanice, care este mult mai agresivă.

”Tulpina britanica apare la persoane mult mai tinere, care are o evoluție mult mai grava decât precedenta și care dezvoltă mult mai multe afecțiuni pulmonare. Pot fi pneumonii bilaterale cu afectarea a 75, 80, 90 procente din pulmoni.”, a menționat medicul de familie, Iulia Turuta. 

Specialiștii îndeamnă oamenii să realizeze aceste investigații doar la indicația medicului de familie.

Nicolae Botgros a luat o decizie surprinzătoare după ce s-a vindecat de Covid-19
Articolul anterior
Primele căpșuni au apărut în vânzare. Avertizarea specialiștilor ANSA
Articolul următor
Alte articole interesante