Centrul de medicină reproductivă Medpark 2.0 este singurul din țară și din regiune care a obținut certificarea europeană în domeniul FIV

Centrul de Medicină Reproductivă Medpark a obținut recent certificarea Societății Europene de Medicină Reproductivă (ESHRE) în domeniul Fertilizare in Vitro.

Acesta este unicul centru din Republica Moldova și din regiune (România, Ucraina) care a obținut certificarea și devine unul din cele nouă centre specializate din lume care corespund exigențelor ESHRE.

Evaluarea a fost efectuată de către experți internaționali atât la nivelul laboratorului de embriologie, a dotărilor, infrastructurii, cât și a procedurilor medicale și a nivelului de pregătire al specialiștilor.

Pentru pacient, certificarea ESHRE înseamnă o asigurare că actul medical este verificat și efectuat conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță. Rata de succes a procedurilor FIV depinde de o multitudine de factori și Centrul de Medicină Reproductivă Medpark a înregistrat o rată de peste 55%, la nivelul clinicilor de top din lume.

Societatea Europeană de Reproducere Umană și Embriologie (ESHRE) este cea mai recunoscută autoritate la nivel mondial în domeniul reproducerii umane asistate. Aceasta elaborează recomandări privind bunele practici în tratamentul infertilității.

Scopul ESHRE este îmbunătățirea continuă a calității și siguranței procedurilor de fertilizare in vitro în baza rezultatelor cercetărilor științifice și studiilor clinice. Există mai multe certificări care atestă corespunderea activității medicale cu recomandările elaborate: certificarea medicilor embriologi (deținută în Moldova doar de dr. Vladimir Povar, Medpark), certificarea asistentelor medicale, a chirurgilor endoscopiști reproductologi, dar cea mai completă și valoroasă certificare este cea atribuită centrului nostru.

Centrul de medicină reproductivă Medpark acoperă mai mult decât procedurile de fertilizare in vitro, deoarece problemele de fertilitate sunt de natură diferită și necesită o gamă variată de soluții medicale individuale de înaltă performanță.

Până acum, peste 4000 de cupluri ne-au ales să le fim alături în lupta lor cu infertilitatea, iar noi avem grijă să le oferim tratamente la cel mai bun nivel.

Medpark 2.0 – evoluția continuă

Spitalul Internațional Medpark a fost lansat ca cel mai ambițios proiect medical din țară și după 12 ani de dezvoltare continuă, cu dublarea capacităților fizice în anul 2023, duce medicina din Moldova la un alt nivel. Medpark 2.0 își propune să abordeze cazurile de orice complexitate și să ofere pacienților tratamente individualizate, cu eficiență maximă. Noul model de acordare a îngrijirilor medicale este susținut de transformările care au avut loc în cadrul fiecărui centru în parte și dezvoltarea noilor centre unice la nivel național sau chiar regional. 

www.medpark.md | (+373) 22 40 00 40

Vladimir Zelenski acuză Rusia că ascunde trupurile după ruperea barajului Kahovka

Rusia a format grupuri speciale pentru a colecta şi ascunde cadavrele persoanelor ucise în urma ruperii barajului Kahovka din sudul Ucrainei, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Putin nüvə təhdidinə davam etsə... – Zelenski - GlobalInfo.az

„Răul rus a format grupuri speciale acolo pentru a îndepărta şi, evident, a ascunde cadavrele victimelor”, a declarat Zelenski în discursul său video de joi seara, transmite news.ro.

El a descris situaţia din părţile ocupate de Rusia din regiune ca fiind „catastrofală, ca să nu spunem altfel”.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc că se află în spatele breşei.

Distrugerea barajului a făcut ca apele mari să curgă în cascadă în părţi din sudul Ucrainei în aval de baraj, în special în regiunea Herson, ocupată parţial de trupele ruseşti.

Mulţi oameni au fost nevoiţi să se urce pe acoperişuri pentru a aştepta să fie salvaţi, iar Ucraina a acuzat forţele de ocupaţie ruseşti de inacţiune în ceea ce priveşte ajutorarea celor afectaţi. Locuitorii au rămas fără canalizare şi apă potabilă.

Oficialii ucraineni au stabilit un bilanţ oficial de 21 de morţi, inclusiv cinci persoane care au murit din cauza a ceea ce au descris ca fiind bombardamente ruseşti în timpul operaţiunilor de evacuare. Oficialii ruşi au comunicat un bilanţ de 46 de morţi.

Armata ucraineană a declarat joi că situaţia epidemiologică din zonele afectate s-a înrăutăţit brusc, în special în ceea ce priveşte răspândirea hepatitei A. Ministrul ucrainean al Mediului, Ruslan Strileţ, a estimat la peste 1,5 miliarde de dolari costul de până acum al pagubelor provocate de catastrofă.

Un minor de 17 ani, condamnat după ce a furat bunuri de sute de mii de lei

Un minor de 17 ani a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce a săvârșit 33 episoade furt. Potrivit sentinței, condamnatul urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar pentru minori și tineri.

Testul care poate identifica riscul de depresie la adolescenţi | adevarul.ro

Conform materialelor cauzei, în perioada 2021-2022, minorul a furat bunuri din mai multe oficii, clinici, magazine, cafenele și automobile. Suma totală a prejudiciilor cauzate victimelor se estimează la 475.348 lei.

De asemenea, în noaptea de 22 august 2021, minorul a furat de pe strada Andrei Doga din Capitală o mașină de model BMW E36. La scurt timp, acesta a fost oprit în sectorul Centru din municipiul Chișinău de inspectorii de patrulare. 

Atunci, minorul a fost reținut, iar automobilul transportat la parcarea specializată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Teodor Cârnaț a fost exclus din concursul de la Curtea Constituțională. Explicația juristului: ,,Am așteptat mai mult de doi ani”

Teodor Cârnaț, unul dintre candidații care aspirau la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC), din partea CSM, susține că știe de ce concursul a fost anulat deja pentru a doua oară.

teodor cirnat, curtea constitutuinala, judecatori moldova, judecatori cc, demisia curtea constitutionala, teo cirnat avere, judecatori corupti, coruptie curtea constitutionala

Declarația a fost făcută într-un video publicat pe pagina de Facebook, transmite Realitatea.

„Am așteptat mai mult de doi ani de zile concursul la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Și astăzi la ședință s-au prezentat doar șapte candidați din 12 și am făcut un demers ca să se amâne concursul, fiindcă judecătorul care va fi selectat nu are legitimitate constituțională de a fi membru al Curții Constituționale. Membrii CSM au refuzat. La fel, am spus că toți membrii CSM sunt în conflict de interese cu Tatiana Răducanu, fiindcă ea a fost membră a Comisiei Pre-Vetting, și toți au primit undă verde de la doamna Răducanu. Și cum toți trebuie să o voteze pe doamna Răducanu la funcția de judecător al CC… Și în scop de protest, de a nu participa la această mascaradă politică, pentru că demult puterea, PAS și președinta au selectat candidatul la CC, eu am boicotat acest concurs. Speram că vremurile bune vor fi altele”, a spus Cârnaț.

Joi, 22 iunie, plenul Consiliului Superior al Magistratului (CSM) a anunțat că a eșuat concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională (CC). Nici unul dintre cei 11 candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi desemnat în calitate de judecător la Înalta Curte, din partea CSM.

Concursul de la CC a eșuat pentru a doua oară. 11 candidați au depus cereri de participare, printre care: Teodor Cârnaț, profesor universitar și jurist, care anterior a mai candidat pentru aceeași funcție, Nina Cernat, președinta interimară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tatiana Răducanu, fost judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), dar și judecătorul Gheorghe Balan, fost șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Ziua ușilor deschise în centrele de bacalaureat
Articolul anterior
​​Explozii în Krasnodar, departe de linia frontului! Ucraina atacă sudul Rusiei, susțin oficialii și presa: ”Toate serviciile de urgență, la fața locului!”
Articolul următor