Centrul Național al Cinematografiei are un nou director

Producătorul de film Valentina Iusuphodjaev este noul director al Centrului Național al Cinematografiei.

Valentina Iusuphodjaev a fost numită în funcție printr-o hotărâre de Guvern adoptată ieri și care a apărut astăzi în Monitorul Oficial.

Valentina Iusuphodjaev a afirmat că la sfârșitul lunii septembrie, ea a participat la concursul de selectare a noului director al CNC, obținând în turul doi o majoritate de voturi.

Directorul CNC a menționat că intenționează să revigoreze activitatea în domeniu. ”Este necesar de a crea un fond al cinematografiei, să obținem înlesniri fiscale pentru producția de film, să punem accent pe formarea unei generații de cineaști la standardele europene, să stimulăm producțiile de calitate, să facem din cinematografie o zonă de interes și să formăm o comunitate solidară a cineaștilor”, a subliniat directorul CNC.

Valentina Iusuphodjaev s-a născut la 6 octombrie 1969 în orașul Camenca. În anii 1987-1992 și-a făcut studiile la Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, și în perioada în1993-1995 – doctorantura la Institutul de Filozofie, Estetică și Drept al Academiei de Științe a Moldovei.

În 1993-1994 a fost prezentatoare și redactor la redacția literară radio, în 1996-1998 – redactor literar, asistent de regie, distribuitor video Profilm Company, în 2016–2017 – responsabil de politici și strategii la CNC Moldova.

Din 2005 până în prezent este producătoare video și film independent la Casa de Producție Brio Film, producție de spoturi publicitare, clipuri muzicale, materiale TV, filme de ficțiune, producție de evenimente și campanii media sociale și organizare de traininguri și seminare. A produs filme de scurt și lung metraj, care au avut vizibilitate pe piața locală și cea internațională. Este membru al Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

sursa: www,moldpres.md

Serbia introduce un lockdown de 5 zile pentru a limita răspândirea Covid
Articolul anterior
Ce s-a ales de fiica lui Edith Gonzales, după moartea actriței. Cu cine locuiește fetița acum
Articolul următor
Alte articole interesante