Certificate false cu ,,rezultat negativ” pentru Covid-19, vândute cu 200 de lei în Moldova

Administrația unei clinici private s-a adresat cu o cerere la Inspectoratul Național de Investigații (INI), comunicând că din numele clinicii se vând documente false care certifică un test negativ la COVID-19.

separator

Certificatul fals era vândut contra sumei de 200 de lei. Astfel, prețul pentru o presupusă analiză este de 4 ori mai ieftină decât prețul de facto al celei efectuate în laborator.

„Mai multor persoane li s-a propus această ofertă, din motiv că există diferență de preț a analizei efectuate la noi în laborator și cea falsificată. Deja a fost depusă o plângere la Inspectoratul Naţional de Investigaţii. Persoanele responsabile se vor ocupa de examinarea acestui caz. Noi, evident, am pus la dispoziţie organelor de anchetă toate datele de care dispunem la moment”, a declarat directorul clinicii private din Chișinău, Silvia Morgoci, potrivit cotidianul.md.

La sfârșitul lunii iunie, cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare, printre care și testarea la noul coronavirus sau determinarea anticorpilor la SARS-CoV-2.

Astfel, un test pentru depistarea anticorpilor anti-SARS-CoV-2 costă 293 de lei, iar stabilirea virusului COVID-19 costă 755 de lei. De menționat că, din luna martie curent mai multe instituții private realizează teste pentru COVID-19, costul acesta începând de la 700 de lei.

Acord semnat. Republica Moldova împrumută 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană
Articolul anterior
327 de noi cazuri de Covid-19, confirmate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante