Ceslav Ciuhrii, mesaj important despre viitorul “Radio Noroc”, “Noroc TV” și intrarea sa în politică

Antreprenorul Ceslav Ciuhrii își propune să transforme posturile de radio și tv “Noroc” într-o platformă care va promova tradițiile poporului nostru, tinerele talente și care va organiza în fiecare an un festival al celor mai buni lăutari și interpreți de muzică populară și ușoară. El a reiterat într-un podcast la Titania că nu se vede deocamdată în politică, explicând și de unde apar zvonurile potrivit cărora ar urma să devină politician. 

Posturile de radio și tv “Noroc” sunt un proiect de suflet, la fel ca proiectele de caritate și cele prin intermediul cărora susține sportul, în special tenisul, a spus Ciuhrii. “Mama mea a lucrat la Televiziunea Națională mulți ani și a fost redactor la emisiuni muzicale. Când eram copil, mergeam cu ea atunci când făcea concerte, așa că mulți dintre muzicieni mă cunosc încă din copilărie. (…)  “Vrem să continuăm dezvoltarea tradițiilor noastre și vreau să aducem în prim plan o platformă care poate să servească pentru tinerele talente. Nu se schimbă stilul, rămâne la fel, cu muzică populară, ușoară, doar că voi anunța noul concept atunci când vom lansa câteva proiecte noi”, a spus antreprenorul despre planurile sale cu acest acest proiect media. 

Ciuhrii a reiterat că nu intenționează să se implice în politică. “Nu înțeleg ce urmăresc oamenii care scot astfel de zvonuri. Nu mă văd în politică în următoarea perioadă. Am spus asta de mai multe ori. Atunci când voi face asta, dacă o voi face, o voi face transparent. Niciodată nu poți să spui “Eu niciodată n-o să mă bag în politică”. În timpul apropiat însă sigur nu”, a declarat omul de afaceri. 

Ceslav Ciuhrii consideră că oamenii tind să creadă anumite zvonuri despre el deoarece sunt deprinși cu situații în care cineva cu televiziuni și influență se lansează în politică pentru a acoperi un gol, așa cum este acum. “Cu siguranță nu sunt eu acea persoană”, a spus antreprenorul. El îi îndeamnă pe cetățeni să nu creadă zvonurile potrivit cărora ar urma să devină politician.

Reamintim, Ceslav Ciuhrii este un antreprenor și filantrop care a devenit, acum câteva luni, proprietarul companiei „Noroc Media”, care deține postul de radio „Radio Noroc” și postul „Noroc TV” din Republica Moldova. El are afaceri în domeniul farmaceutic, imobiliar și HORECA. Unul din cele mai importante proiecte ale sale este Satul German, un cartier de tip european pe care îl construiește de la zero, în capitală, pe bulevardul Dacia. 

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani. Nu se stinge nici când plouă sau ninge

„Muntele care arde”, aflat în peninsula Absheron din Azerbaidjan, a primit acest nume din cauza unui foc care arde neîncetat, relatează CNN.

Burning mountain in Yanar Dag, near Baku. Azerbaijan.

„Acest foc arde de 4.000 de ani și nu s-a stins niciodată. Nici chiar ploaia, zăpada, vântul nu îl sting”, spune spune Alieva Rahila, ghid turistic la versantul Yanar Dag.

Efect secundar al rezervelor abundente de gaze naturale ale țării, care uneori se ajung la suprafață, Yanar Dag este unul dintre numeroasele focuri alimentate din subteran și care i-au fascinat și înspăimântat pe oameni de-a lungul mileniilor.

Exploratorul venețian Marco Polo a scris despre fenomenul misterios când a trecut prin Azerbaidjan în secolul al XIII-lea. Alți comercianți de pe Drumul Mătăsii au adus veștile despre flăcări în călătoriile lor prin alte țări.

Acesta este motivul pentru care țara și-a câștigat supranumele de „țara focului”.

Astfel de focuri au fost numeroase în Azerbaidjan, dar pentru că au dus la o reducere a presiunii gazului în subteran, interferând cu extracția comercială a gazelor, majoritatea au fost stinse.

Yanar Dag este unul dintre puținele exemple rămase și poate cel mai impresionant.

La un moment dat, a jucat un rol cheie în vechea religie zoroastriană, care a fost fondată în Iran și a înflorit în Azerbaidjan în mileniul 1 î.Hr.

Pentru zoroastrieni, focul era o legătură între oameni și lumea supranaturală și un mediu prin care se pot dobândi înțelegerea și înțelepciunea spirituală. Este purificator și susține viața și este o parte importantă a ritualului religios.

Astăzi, cei mai mulți turiști care ajung la Yanar Dag vin mai degrabă pentru spectacol decât pentru împlinire religioasă.

Experiența este cea mai impresionantă noaptea sau iarna. Când ninge, fulgii se dizolvă în aer fără să atingă pământul, spune Rahila.

Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground
Yanar Dag
Burning mountain, Yanar Dag, Azerbaijan
Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground, cold tourists getting close
Yanar Dag

Incident în vamă: O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor

Incident la granița României cu Ucraina, în punctul de trecere al frontierei din Vicovu de Sus. O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor de frontieră.

pompieri langa o masina implicata in accident

Aceasta a vrut să ajungă în România, dar polițiștii au observat că mașina nu era în regulă din punct de vedere tehnic pentru a circula în siguranță. I s-a permis accesul, dar fără autoturism, așa că a hotărât să întoarcă mașina și să revină în Ucraina, conform Digi24.ro.

A fost momentul în care sa lovit ghereta cu mașina. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme

S-au împlinit 30 de ani de când a fost trimis primul SMS, un mesaj test care conţinea urarea: „Crăciun fericit!” şi care a fost recepţionat pe un telefon mobil care cântărea două kilograme şi 100 de grame, scrie BBC.

Primul SMS

SMS-ul a fost trimis de pe un computer de angajatul britanic al unei firme de telefonie către şeful său, posesorul unui dispozitiv mobil de tip Orbitel 901, care se afla la o petrecere de Crăciun şi care nu a răspuns.

Mesajul, însă, devenit faimos între timp, a fost vândut, anul trecut, la licitaţie, sub forma unui token nefungibil (NFT) cu suma de 132.680 de euro.

SMS

Tehnologia SMS a început să fie dezvoltată încă din anii ’80, însă primul mesaj a fost trimis pe 3 decembrie 1992.

Obiceiul de a trimite mesaje scrise, de pe telefon, în locul apelurilor vocale, a prins, îşi aminteşte Nigel Linge, profesor de telecomunicaţii la Universitatea din Salford, chiar dacă tastaturile de tip „qwerty”, pe telefoane, erau rare.

„Telefoanele mobile erau proiectate pentru apeluri vocale şi pentru primirea mesajelor, nu pentru scrierea lor”, spune acesta.

Oamenii s-au obişnuit însă repede cu sistemul de scriere de pe o tastatură numerică, care presupunea apăsarea în mod repetat a unei taste pentru a ajunge la o literă anume.

„Obiceiul s-a răspândit iute ca focul şi în scurt timp oamenii scriau pe tastatura numerică la fel de repede ca pe o o tastatură clasică”, îşi aminteşte Ben Wood, analist şef la o firmă de consultanţă în tehnologie.

„În prezent, oamenii petrec mai mult timp uitându-se la telefon decât vorbind la ele. SMS-ul a dus la această tranziţie”, a adăugat acesta.

sursa

Château Purcari este cel mai bun producător din Moldova conform Mundus Vini Summer Tasting 2022
Articolul anterior
Un moldovean ar fi fost răpit de militarii ruși în regiunea ocupată Herson
Articolul următor