Cetatea Soroca intră în reparație. Lucrările de renovare vor dura 2 ani

Începe a doua etapă de reabilitare a Cetăţii Soroca, pentru care Uniunea Europeană şi autorităţile din judeţul Vaslui au oferit un milion de euro. 3 turnuri ale fortăreţei vor fi reabilitate în cadrul proiectului.

Prima etapă de renovare a avut loc între 2013 şi 2014 când în cadrul proiectului transfrontalier Bijuterii Medievale, Uniunea Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru consolidarea pereţilor, restaurarea turnului principal şi repararea acoperişului şi a câtorva beciuri.

De atunci, cetatea a devenit principala atracţie turistică din Soroca. Directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, s-a implicat activ în prima etapă de restaurare.

„Încăperile de trai trebuiesc restaurate, parţial, nu toate că nu e posibil, pentru că pentru cea de-a doua etapă de restaurare este prevăzut un milion de euro pentru Cetatea Soroca. Ele vor fi viitoarele săli de expoziţie, pentru că noi avem o problemă cu expozițiile şi patrimoniul Cetăţii”, a menționat Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie Soroca.

Potrivit preşedintelui Consiliului Raional Soroca, proiectul de restaurare a fost semnat în 31 martie și va fi finalizat în 2 ani de zile.

sursa: www.publika.md

ANSP: Persoanele sănătoase care vor să se vaccineze o pot face fără restricţii
Articolul anterior
Foto! Cum doi soți au amenajat o curte din sectorul Buiucani?
Articolul următor
Alte articole interesante