Cetățenii care au comis erori la înregistrarea pe site-ul compensatii.gov.md pot solicita să facă modificări

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari și deputatul PAS Dan Perciun au prezentat informații actualizate privind acordarea compensațiilor pentru consumul de energie în perioada rece a anului. Cei doi oficiali au răspuns în seara zilei de joi, 17 noiembrie, la cele mai frecvente întrebări adresate de către cetățeni și au explicat detaliile procedurii de compensare.

A fost lansată platforma compensatii.gov.md | IPN

„Toți cei care au comis o anumită inexactitate – pot solicita să facă modificări chiar și după ce au trecut cinci zile. Ne-am confruntat cu situații când oamenii au uitat să introducă un locatar. Există posibilitatea de a solicita redeschiderea cererii la adresa de e-mail support@compensatii.gov.md sau prin apel telefonic”, explică deputatul Dan Perciun, conform www.realitatea.md.

Printre greșelile cele mai frecvente se numără cele de raportare a venitului familiei și erorile datelor de pe facturi.

Dacă un NLC se dublează – adică datele nu pot fi introduse pentru că au fost deja folosite, vă rugăm să vă adresați la serviciile de suport. Dacă persoana demonstrează că are facura cu acest NLC, putem temporar suspenda prima înregistrare și permite a doua înregistrare. Am simplificat procesarea acestor situații”, menționează Marcel Spatari.

Până pe 17 noiembrie, pe platforma compensatii.gov.md au fost înregistrate peste 650 mii de cereri. Deși cererile pot fi depuse pe toată durata sezonului de încălzire, persoanele care vor să solicite compensații pentru luna noiembrie – pot depunde cereri până pe 24 noiembrie.

Persoanele care nu au reușit să se înregistreze vor primi compensația pentru categoria de vulnerabilitate medie. Există propunerea ca în decembrie aceste familii să treacă în categoria persoanelor cu grad de vulnerabilitate scăzut, pentru a motiva oamenii să se înregistreze pe platforma guvernamentală.

Exercițiul de atribuire a categorie a vulnerabilității se stabilește o singură dată, fiind aplicat pe toată perioada rece a anului.

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Maia Sandu pleacă din nou la Paris! Șefa statului va participa la reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova
Articolul anterior
Vicepremierul Nicu Popescu salută inițiativa europarlamentarilor privind anularea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova
Articolul următor