Cetățenii din România au cea mai mare încredere în Maia Sandu. L-a devansat pe Joe Biden

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, este liderul străin în care cetățenii români au cea mai mare încredere (28,8%), potrivit unui sondaj Inscop. Ea este urmată de Joe Biden (25,8%, în scădere puternică), Vladimir Putin (în creștere) și Viktor Orban, scrie g4media.ro.

Clasamentul țărilor și organizațiilor internaționale în care românii au încredere e condus de NATO, Germania, UE și SUA, toate în scădere față de sondajele din martie și iunie 2021.

Întrebați care sunt țările de care România ar trebui să se apropie, ca politică externă, cei mai mulți români au indicat Germania (30%), urmată de SUA și Rusia.

68% dintre respondenți cred că existența unor baze militare americane în România ar ajuta la apărarea țării în cazul unei agresiuni externe, în scădere ușoară față de martie și iunie.

Sondajul de opinie „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” realizat de INSCOP s-a derulat în perioada 15-27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului de 1 204 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

O nouă stație de epurare a fost inaugurată la Cantemir cu sprijinul Uniunii Europene
Articolul anterior
CNA a obținut două certificate recunoscute la nivel internațional! Este o premieră pentru Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante