Cetățenii români care se întorc din Italia și alte patru țări nu vor mai sta în izolare

Românii care se întorc din Italia și alte patru țări nu vor mai sta în izolare. Anunțul a fost făcut de autoritățile de peste Prut și se aplică începând cu 23 iunie 2020. Pe lista țărilor considerate „zone verzi” se află și Franța, însă nu în totalitate.

separator

Italia, Irlanda, Finlanda, Estonia şi o parte a Franţei au fost incluse pe lista ”zonelor verzi”, astfel încât persoanele care vin din aceste ţări nu mai trebuie să se izoleze la domiciliu şi poate fi reluat traficul aerian, informează news.ro.

”Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană)”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Spectaculos! Zece păsări flamingo roz au poposit în Delta Dunării
Articolul anterior
Studiu: Cât timp se păstrează anticorpii în sânge după infectarea cu Covid-19?
Articolul următor
Alte articole interesante