Cetățenii români se întorc acasă: trafic infernal în Austria și Ungaria. Se circulă cu 1 km pe oră

Mulți români și moldoveni plecaţi în străinătate se întorc acasă, zilele acestea, pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi, însă s-au trezit captivi în ambuteiaje pe drum. Pe mai multe grupuri ale comunităţilor din diaspora au apărut fotografii şi mărturii ale celor care aşteaptă blocați pe șosele la granița austro-maghiară, Nickelsdorf – Hegyeshalom, sau în Ungaria, de pe M1.

Timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Austria și Ungaria este mare.

Potrivit datelor comunicate de autoritățile austriece, timpul de așteptare este de aproximativ două ore, fiind generat de procedurile de verificare efectuate la intrarea/ ieșirea de pe teritoriul Republicii Austria.

,,Se circulă groaznic în Austria, mai ales pe ultima bucată de A4, și în Ungaria. Se merge bară la bară, pe alocuri. Disperați, unii au forțat și au folosit banda de urgență”, a transmis un român aflat în drum spre țară.

„Sunt cozi pentru vinietă, indicat este să nu opriți la ultima stație dinaintea intrării în Austria, respectiv Ungaria, ci la una intermediară. Maghiarii încetinesc enorm traficul întrucât fac controlul documentelor”, mai spune el.

„Vin multe mașini aduse din Olanda și din Belgia și maghiarii verifică dacă ai sau nu numerele expirate, fiindcă ai două săptămâni să mergi cu numerele provizorii olandeze”, explică Daniel.

Și alți români care tranzitează Austria și Ungaria s-au plâns de traficul infernal, a scris și Știri Diaspora. A fost înregistrat și un accident pe autostrada M1, înainte de Gyor, între două autovehicule românești, iar traficul este îngreunat.

sursa

Olesea și Valera de la Banca de Bancuri au fost nași

Olesea și Valeriu Rașcu, unul dintre cuplurile momentului, cunoscut inclusiv pentru secvențele video hazlii de la Banca de Bancuri, au devenit nași. Deși pe conturile lor de Instagram sau de Facebook nu au apărut imagini cu nunta, o serie a apărut la alții, la invitați. Evenimentul a avut loc aseară, scrie realitatea.md.

Cântăreața Olesea Rașcu, în trecut Olteanu, împreună cu Valeriu Rașcu, or Valera de la Banca de Bancuri, au cununat o pereche de tineri. Imagini cu nunta au apărut la invitați, în special, la un alt cuplu urmărit de internauți – Violeta Scrișu și jurnalistul Dorin Galben.

Mirii nu sunt persoane cunoscute spațiului public.

Din imagini se înțelege că au fost respectate multe din tradiții, cum ar fi: dezbrăcatul miresei, furatul miresei, tortul.

Pe lângă dansatori de muzică populară, la nuntă au fost surprinși băieții de la trupa Akord.

Armata rusă, acuzată că a transformat un supermarket din Mariupol în groapă de gunoi pentru cadavre

Ocupanții ruși au transformat un supermarket din Mariupol într-un fel de groapă de gunoi pentru cadavre, aici fiind aruncate trupurile care au fost scoase de ape din morminte când noile autorități proruse din Mariupol au încercat să restabilească alimentarea cu apă a orașului, provocând inundații masive din cauza rețelei distruse de bombardamente, a declarat duminică Petro Andriușcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, citat de agenția de presă Unian, scrie digi24.ro.

Cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt aruncate ca la groapa de gunoi, a spus Andriușcenko într-o postare pe contul său din Telegram, informează Agerpres.

„Noi descoperiri groaznice. În incinta supermarketului ‘Șiri Kum’ de pe bulevardul Libertății, rușii au făcut un fel de groapă de gunoi pentru trupurile neînsuflețite. La modul literal al cuvântului. Aruncă aici trupurile ca la groapa de gunoi”, a spus oficialul ucrainean, care adăugat că această situație relevă o lipsă catastrofală de personal pentru înhumări și faptul că nici măcar morgile improvizate nu mai au capacitatea de a primi un număr atât de mare de cadavre.

La Moscova, autoritățile au declanșat o campanie de recrutare de medici legiști pentru a-i trimite la Mariupol, afirmă Petro Andriușcenko.

Situația legată de morții din Mariupol, port strategic care s-a aflat sub asediu aproape trei luni, este o demonstrație clară a lipsei de umanitate a invadatorilor și amenință cu declanșarea unor epidemii, a declarat oficialul ucrainean.

De asemenea, primarul ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko, a avertizat împotriva producerii unor focare de infecții vara aceasta în portul de la Marea Azov, între care a menționat dizenteria și ciuma.

Mariupolul, oraș-port strategic în sud-estul Ucrainei, care asigură un coridor terestru între regiunile Donețk și Lugansk, controlate de milițiile proruse, și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost sub asediu și bombardamente din primele zile ale invaziei ruse, declanșată la 24 februarie, astfel încât acesta aproape că a fost ras de pe fața pământului, puține clădiri rămânând în picioare sau fiind parțial avariate.

Potrivit părții ucrainene, peste 20.000 de localnici au fost uciși la Mariupol în urma agresiunii pe scară largă a Rusiei, oamenii fiind în cea mai mare parte înhumați în gropi comune, notează Unian.

VIDEO cu impact emoțional! 31 de oameni au murit în timp ce se băteau pentru mâncare, în Nigeria

Cel puțin 31 de oameni au murit într-o busculadă care a avut loc la un eveniment caritabil din sudul Nigeriei. Autoritățile au transmis că tragedia a avut loc când sute de persoane au încercat să treacă printr-o poartă pentru a primi alimente gratis, scrie realitatea.net. 

Tragedia s-a petrecut în orașul Port Harcourt, statul Rivers. O biserică din oraș organizase un eveniment unde distribuia alimente și alte produse către localnici, când mulțimea a început să se calce în picioare.

„Am strigat după securitate, să vadă ce au făcut oamenii. Oamenii erau deja la poartă, de ce să nu îi lași să intre, au fost împinși. Nu este corect. Vezi oameni pe jos, persoane lângă care ai stat, iar în următoare cinci minute mor, nu pot vorbi, nu se pot mișca. A fost un impact puternic.”, a mărturisit un martor.

Evenimentele caritabile, când alimente și alte produse sunt oferite în mod gratuit, sunt frecvente în Nigeria, acolo unde statisticile arată că cel puțin 80 de milioane de persoane, din cele aproximativ 200 de milioane, trăiesc în sărăcie. Astfel de tragedii au avut loc frecvent în ultimii ani. 

În fiecare seară, un brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi
Articolul anterior
Cercetători despre noua tulpină a coronavirusului: copiii sunt acum la fel de predispuși la infectare ca adulții
Articolul următor