Cetățenii români se întorc acasă: trafic infernal în Austria și Ungaria. Se circulă cu 1 km pe oră

Mulți români și moldoveni plecaţi în străinătate se întorc acasă, zilele acestea, pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi, însă s-au trezit captivi în ambuteiaje pe drum. Pe mai multe grupuri ale comunităţilor din diaspora au apărut fotografii şi mărturii ale celor care aşteaptă blocați pe șosele la granița austro-maghiară, Nickelsdorf – Hegyeshalom, sau în Ungaria, de pe M1.

Timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Austria și Ungaria este mare.

Potrivit datelor comunicate de autoritățile austriece, timpul de așteptare este de aproximativ două ore, fiind generat de procedurile de verificare efectuate la intrarea/ ieșirea de pe teritoriul Republicii Austria.

,,Se circulă groaznic în Austria, mai ales pe ultima bucată de A4, și în Ungaria. Se merge bară la bară, pe alocuri. Disperați, unii au forțat și au folosit banda de urgență”, a transmis un român aflat în drum spre țară.

„Sunt cozi pentru vinietă, indicat este să nu opriți la ultima stație dinaintea intrării în Austria, respectiv Ungaria, ci la una intermediară. Maghiarii încetinesc enorm traficul întrucât fac controlul documentelor”, mai spune el.

„Vin multe mașini aduse din Olanda și din Belgia și maghiarii verifică dacă ai sau nu numerele expirate, fiindcă ai două săptămâni să mergi cu numerele provizorii olandeze”, explică Daniel.

Și alți români care tranzitează Austria și Ungaria s-au plâns de traficul infernal, a scris și Știri Diaspora. A fost înregistrat și un accident pe autostrada M1, înainte de Gyor, între două autovehicule românești, iar traficul este îngreunat.

sursa

În fiecare seară, un brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi
Articolul anterior
Cercetători despre noua tulpină a coronavirusului: copiii sunt acum la fel de predispuși la infectare ca adulții
Articolul următor
Alte articole interesante