Cetățenii ruși nu sunt neliniștiți de închiderea fabricilor occidentale: „Este o vacanță, suntem plătiți în continuare, totul e în regulă”

În Rusia, companiile occidentale părăsesc țara, iar oamenii rămân fără muncă. Cu toate acestea, deocamdată, unii cetățeni nu văd motive de îngrijorare. Nu le pasă de politică și nu au niciun interes în războiul pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina.

dmitri surusov

Lucrările au fost oprite la uzina Volkswagen din Kaluga, la mai puțin de 200 de kilometri de Moscova. La fel ca multe alte companii occidentale, și aceasta a oprit temporar producția în Rusia. Au rămas doar paznicii. Ceilalți aproximativ 4.000 de angajați sunt în concediu plătit.

Cu toate acestea, angajații nu par deloc îngrijorați. Kaluga-2, așa cum este numită această mică suburbie, reprezintă casa pentru Dmitri Surusov, în vârstă de 35 de ani și pentru soția lui. A început ca sudor la Volkswagen și acum câțiva ani a trecut la departamentul controlul calității. Nu-și face prea multe probleme din cauza opririi activității.

„Este o vacanță – așa aș numi-o eu – pentru că suntem plătiți, așa că totul e în regulă. Ne vom odihni deocamdată și apoi ne vom întoarce la muncă”, spune Dmitri Surusov, angajat al fabricii Volkswagen din Kaluga.

Refuză să se uite la știri: „Trebuie să știi ce se întâmplă în viața ta, nu în lume”

„Prețurile alimentelor au crescut, dar deocamdată nu am simțit asta atât de mult. Presupun că o vom face mai târziu. Am trecut prin atât de multe în Rusia, prin atât de multe crize, nu e atât de înfricoșător”, spune Viktoria Surosova, soția lui Dmitri. 

Volgograd, Sankt Petersburg – celor doi le place să călătorească, dar ies rar din țară. Dmitri câștigă ceva în plus din renovarea de apartamente. El și soția lui se uită pe YouTube la videoclipuri despre pescuit, dar niciodată la știri.

„Trebuie să știi ce se întâmplă în viața ta, nu în lume. Vecinii sau oamenii de la supermarket îți pot spune totul despre ceea ce se întâmplă în lume”, explică Dmitri.

Cuplul are doar o vagă idee despre așa-numita „operațiune militară specială” din Ucraina și nu pare prea interesat de asta.

„Te interesezi de politică doar atunci când lucrurile încep să meargă prost pentru tine. De ce ar trebui să-ți pese dacă totul este în regulă? Câtă vreme ai timp să mergi la lac, să-ți plimbi câinele și să pescuiești, ar trebui să te bucuri de acele momente. Trebuie să-ți trăiești viața!”, spune Dmitri, într-un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle.

– Totul e în regulă!, spune Mihail.

– Dar nu s-au închis unele afaceri?

– Nu, sunt aceleași. Totul merge ca de obicei, totul e în regulă.

– Dar Volkswagen a oprit producția.

– Știți câte mărci diferite de mașini avem? Toyota, Volkswagen și multe altele. În curând vor începe din nou producția. Toată lumea are nevoie de bani.

Control comun în vama Leușeni-Albița! România și R. Moldova au semnat astăzi acordul

Eveniment important între cele două maluri ale Prutului! Astăzi a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și cel al României privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni (Republica Moldova) – Albița (România) rutier, pe sensul de intrare în România.

Despre asta a anunțat Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Una dintre cele mai sexy cântărețe, de nerecunoscut fără machiajele stridente și fără peruci

Îi place să iasă în evidență, să poarte ținute extravagante și sexy, peruci multicolore și să se machieze strident. Însă, în timpul liber, Cardi B renunță la această “fațadă” de divă și arată ca o femeie obișnuită, scrie perfecte.ro.

Nici cei mai fideli fani nu au recunoscut-o pe Cardi B la cea mai recentă apariție în public. Cea mai în voga rapperiță a mers la shopping nemachiată, cu părul prins într-o coadă la spate și îmbrăcată modest. Paparazzii însă au fost vigilenți și au fotografiat-o alături de soțul ei, Offset. 

Nu este pentru prima oară când Cardi B este surprinsă în astfel de ipostaze. Pe cât îi place să fie de extravagantă pe scenă și pe covorul roșu, pe atât îi place și simplitatea și naturalețea în timpul liber.

În ciuda ținutelor ei controversate, Cardi B este una din artistele preferate ale marilor designeri, care adesea o îmbracă cu creațiile lor de zeci de mii de euro.

Din dorința de a arăta cât mai bine, rapperita a apelat de-a lungul anilor la diverse operații estetice, pe care le-a și recunoscut, de altfel. Anul trecut Cardi B a dezvăluit că și-a scos 95% din fillerele cu biopolimeri pe care le avea în posterior, pe motive de sănătate. În anumite țări, această substanță este interzisă, fiind periculoasă, cu efecte adverse serioase.

„În august m-am operat și mi-am îndepărtat 95% din biopolimeri… dacă nu știi ce sunt, sunt niște injecții. A fost un proces cu adevărat nebun”, a spus Cardi într-un videoclip live pe Instagram.

Artista a spus că a simțit presiunea de a avea forme mai rotunde și mai apetisante, așa că a recurs la operații estetice. Însă, rapperița le avertizează pe fanele ei care vor un posterior brazilian că procedura poate fi una periculoasă.

“Dacă ești tânără și câteodată ți se pare că ești prea slabă și că nu ai un posterior prea bombat… nu îți face injecții cu biopolimeri! Dacă vreți un lifting brazilian al fundului, asigurați-vă că vă ies analizele de sânge bine. Dacă aveți diabet sau analizele nu sunt bune, nu o faceți”, a spus Cardi B.

Emilian Crețu, o nouă parodie la adresa Tanyei Vander: ”Nu fac NIMIC nimănui pe gratis!”

Actorul și parodistul Emilian Crețu a publicat un nou video în care o parodiază pe influencerița Tany Vander.

De această dată, actorul s-a amuzat de declarațiile vloggeriței în care spunea că ”nu face nimic nimănui gratis”.

”Sunt unica mare artistă, femeie, mamă, soție, influenceriță ”prăfuită” care se repectă în această țară. Pentru că eu niciodată nu voi merge la o televiziune gratis. Eu mă respect și vă îndemn și pe voi! Eu nici măcar soțului ”nu-i dau” dacă nu mă plătește!”, spune actorul în parodia lui.

Vedeți AICI video lui Emilian Crețu.

Cel mai nou sistem antiaerian primit de ucraineni de la Marea Britanie a rupt în două un elicopter rus în regiunea Lugansk
Articolul anterior
Momentul din război care l-a făcut pe Putin să „înnebunească”, potrivit unui opozant al Kremlinului
Articolul următor