Cetățenii străini din zonele de risc nu vor putea tranzita Republica Moldova pentru a ajunge în alte țări

Cetățenii străini nu vor putea veni în R. Moldova cu avionul din țările unde există focare de coronavirus de tip nou, inclusiv Italia, Iranul, China și Corea de Sud, a decis luni seara Comisia extraordinară de sănătate publică prezidată de premierul Ion Chicu.

separator
Companiile aeriene care efectuează zboruri din aceste țări spre aeroportul internațional Chișinău au fost obligate să interzică îmbarcarea străinilor, cu excepția celor stabiliți cu traiul pe teritoriul R. Moldova și apatrizilor. Vor putea călători cu avionul din aceste țări spre Chișinău numai cei care fac dovada că dețin cetățenia R. Moldova, chiar dacă se află în străinătate cu pașapoarte eliberate de alte țări.

Comisia extraordinară de sănătate publică s-a mai pronunțat luni pentru sancționarea călătorilor din zone de risc care mint în anchetele epidemiologice îndeplinite la intrarea în țară.

În zilele următoare, Comisia va mai decide dacă este suspendat procesul de studii în instituțiile de învățământ sau sunt interzise evenimentele publice cu participarea multor persoane.

sursa: www.moldova.europalibera.org

Școlile și grădinițele din Moldova ar putea fi închise de miercuri
Articolul anterior
WizzAir anulează toate zborurile către nordul Italiei
Articolul următor
Alte articole interesante