Château Purcari – Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

În cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, Château Purcari a fost decorată cu „Premiul Mare” în domeniul vitivinicol pentru anul 2022. Titlul de cea mai bună vinărie a anului a fost atribuit brandului Purcari, pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, precum și promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională.

De asemenea, vinurile Château Purcari au fost apreciate cu 6 distincții, dintre care, cinci de aur și una de argint. Astfel, vinurile Negru de Purcari 2020, Cuvee de Purcari Feteasca Albă 2018, Freedom Blend 2020, Rara Neagră de Purcari 2021, Feteasca Neagră de Purcari 2019, Viorica de Purcari 2021, Rara Neagră-Malbec 2020, s-au bucurat de recunoașterea juriului și a publicului.

Aceste rezultate sunt rodul muncii întregii echipe, care de-a lungul anilor, prin muncă și dedicație a crescut și dezvoltat infrastructura vinicolă a Château Purcari.

● Dezvoltarea, modernizarea și extinderea podgoriilor Purcari;
● Menținerea standardelor înalte de calitate în tot lanțul de producere;
● Noi echipamente pentru producerea vinului;
● Noi metode de vinificație și tranziția la agricultura BIO;
● Noi game de vinuri – medaliate și apreciate, atât la nivel local, cât și internațional;
● Extinderea piețelor de desfacere a vinurilor;
● Investiții în promovarea Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru turismul vinicol;
● Investiții în turismul vinicol local și în dezvoltarea Château Purcari;
● Tranziția la surse alternative de energie.

Acestea sunt doar unele din motivele care au contribuit la fortificarea și reconfirmarea statutului Château Purcari, de cea mai bună vinărie din Republica Moldova.

“Anii 2021 -2022 au adus pentru Château Purcari multe distincții și titluri prestigioase, reconfirmând calitatea excepțională a vinurilor Purcari, cât și valoarea brandului pe harta mondială a vinurilor.

Premiul mare – cea mai bună vinărie a anului 2022 din Republica Moldova este o recompensă prețioasă și apropiată sufletului. Ne bucurăm că munca noastră este apreciată acasă, aici, unde în inima podgoriilor Purcari se nasc cele mai valoroase vinuri moldovenești, care ne duc faima în toată lumea. Suntem onorați de aprecierile primite din partea autorităților, breslei, partenerilor și iubitorilor de vin. Vă promit că vom continua în același ritm, cu același entuziasm să ne îndeplinim misiunea pe care ne-am asumat-o – să facem în continuare vin de calitate excepțională, care să poată topi orice inimă”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

După o pauză de mai mulți ani, Ziua Națională a Vinului s-a reîntors pe agenda publică și în calendarul iubitorilor de vin din Moldova și de peste hotarele țării. Pentru a celebra împreună emblema neamului nostru – VINUL, Purcari și-a deschis porțile Château-ului, situat în inima podgoriilor sale, în raionul Ștefan Vodă. Oaspeții s-au bucurat de vinuri minunate și priveliști frumoase, descoperind istoria și tradiția vinicolă de aproape două secole. Atmosfera de sărbătoare, deliciile gastronomice gătite din produsele crescute în grădinile Château-ului, activitățile interesante pentru toate vârstele, au creat amintiri plăcute pentru cei care au sărbătorit Ziua Națională a Vinului la Château.

În Piața Marii Adunări Naționale, la standul Château Purcari, oaspeții sărbătorii au putut face cunoștință cu oamenii care stau în spatele vinurilor Purcari și desigur, să descopere aceste vinuri, care au cucerit lumea.

*Despre Purcari
Purcari este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri din Moldova, livrând producția sa în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.19 din 5.0 – notă de care se bucură doar 1% din toți producătorii de vin la nivel mondial.

Uzina metalurgică de la Râbnița și cea de ciment își reiau activitatea

Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol sunt foarte mulțumiți de înțelegerea la care au ajuns cu autoritățile de la Chișinău privind livrarea în Transnistria a întregului volum de gaz primit de la „Gazprom” în decembrie – 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi, scrie ziarulnational.md.

Așa-zisul ministru al economiei din Transnistria, Serghei Obolonik, susține că grație acestei decizii își vor relua activitatea la capacitate maximă uzina metalurgică de la Râbnița, dar și cea de ciment.

„Noi vom primi 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi, tot volumul livrat de „Gazprom” va ajunge în Transnistria. Toate întreprinderile își vor relua activitatea, inclusiv uzina metalurgică de la Râbnița, dar și cea de ciment.

Astfel, vom relua exporturile. De asemenea, vom avea lumină stradală și pe timpul nopții. Acum se întunecă foarte repede și e necesar să avem iluminare”, a menționat Obolonik, într-o intervenție la un post de radio din Tiraspol.

Totodată, așa-zisul ministru spune că și centrala de la Cuciurgan (MGRES) va asigura venituri importante pentru plata pensiilor și salariilor, după ce Chișinăul a acceptat să cumpere energia electrică, în schimbul cedării celor 5,7 milioane de metri cubi de gaze, cu prețul de 73 de dolari (cu circa 10 dolari mai mult decât acum două luni). Totuși, MGRES va asigura între 50-70 la sută din necesarul de energie pe malul drept al Nistrului.

„MGRES va funcționa, va asigura venituri la buget pentru plata pensiilor și salariilor. Va fi asigurată și securitatea sistemului nostru energetic, nu vor fi întreruperi de curent. Tot businessul va funcționa în regim normal. Apă caldă, încălzire, troleibuze, iluminat stradal – totul este planificat să fie lansat ca de obicei”, a adăugat Obolonik.

Un graffiti făcut de Banksy în Ucraina pe o clădire bombardată a fost furat. Hoții au tăiat tencuiala

Un grup de indivizi a furat un graffiti realizat de celebrul artist Banksy în orașul ucrainean Gostomel. Hoții au reușit să taie o secțiune din tencuiala clădirii grav avariate de bombardamentele rusești, scrie BBC.

Pictura murală reprezintă imaginea unei femei cu mască de gaz și halat de baie care ține un extinctor. Hoții au fost prinși la locul faptei, iar porțiunea furată din zid a fost recuperată, potrivit guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba.

„Aceste imagini sunt, la urma urmei, simboluri ale luptei noastre împotriva inamicului. Vom face totul pentru a păstra aceste opere de artă stradală ca simbol al victoriei noastre”, a adăugat el.

Potrivit publicației ucrainene The Kiyv Independent, citat de digi24.ro, autorii jafului au spus că intenționau să vândă opera de artă și să transfere banii către Forțele Armate ale Ucrainei. Autoritățile locale nu s-au expus pe seama acestui fapt.

Pictura murală se numără printre cele șapte graffiti-uri, realizate de Banksy în Ucraina de la începutul războiului. Artistul neconvențional, a cărui identitate nu o cunoaște nimeni, a confirmat că lucrările îi aparțin.

Pe parcursul carierei sale, Banksy a creat noi forme de exprimare artistică și a condamnat neobosit războaiele, societățile capitaliste și regulile prin satiră.

Iranul a cerut ajutorul Rusiei ca să-i potolească pe protestatari

Regimul de la Teheran se teme de prelungirea demonstrațiilor și de greve de amploare.

18.000 de iranieni au fost arestați de la începerea demonstrațiilor contra guvernului. Documente intrate în posesia postului de televiziune Iran International arată că guvernul iranian a solicitat Kremlinului să-i antreneze oamenii și tehnologie specializată împotriva protestatarilor.

Postul susține că „există referințe în documente că Rusia ascultă comunicațiile occidentale pentru a oferi Teheranului evaluări despre puterea mișcării de protest”. Potrivit aceleiași surse, un comandant înalt al Gărzii Revoluționare a declarat că comandanții-șefi au chemat 1.000 de membri pensionari pentru a ajuta la înăbușirea revoltei populare, deoarece nu au suficiente forțe, dar doar 300 au acceptat să revină în serviciu și să restrângă protestele.

Pe acest fond, Iranul a cerut ajutorul Rusiei, temându-se că manifestațiile vor continua, pot ajunge să aibă televiziunile drept țintă și că este posibilă extinderea grevelor.  Inițiate după moartea lui Mahsa Amini, o tânără arestată și bătută de către poliția iraniană a moravurilor, pentru că nu purta vălul tradițional, protestele din Iran s-au extins rapid. În ciuda intervenției în forță a autorităților, tulburările din țara cu 85 de milioane de locuitori au continuat și au căpătat o putere tot mai mare.

sursa: www.libertatea.ro

VIDEO! Un bărbat din Iaşi a ţinut timp de trei ani, în podul casei, un coif vechi de 2.500 de ani în valoare de peste 400.000€
Articolul anterior
Elon Musk și Volodimir Zelenski se ceartă pe Twitter cu privire la planul de pace propus de miliardar
Articolul următor