Chef cu final șocant la un frigărui: O femeie a fost bătută de altele trei, apoi violată de un petrecăreț

Datorită diligenței procurorilor și ofițerilor de poliție, două persoane acuzate de abuz sexual au fost condamnate, anunță Procuratura Generală. 

Astfel, printr-o sentință recent pronunțată, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, și o femeie, în vârstă de 37 de ani, au fost recunoscuți vinovați pentru infracțiunea de viol, comis în participație complexă, stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și, respectiv, 5 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, inculpatul, la 22 octombrie 2023, a mers în ospeție la inculpată, pentru a face frigărui. Acolo, au mai fost invitate alte trei femei. Din cauza unui conflict mai vechi între femei, acestea au bătut-o pe una din ele și au obligat-o să întrețină acte sexuale forțate cu inculpatul.

Ce doi inculpați și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. 

Cauza în privința celorlalte făptuitoare a fost disjunsă în procedură separată, momentan, dosarul fiind la faza examinării judiciare.

Dublă tragedie la Dondușeni! Un bărbat și o tânără, aflați pe o motocicletă, fără căști de protecție, au murit pe loc după ce s-au ciocnit cu un tractor

Polițiștii din Dondușeni au fost sesizați aseară, în jurul orei 22:40 despre un grav accident în satul Frasin, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

La fața locului, preliminar polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, având-o ca pasageră pe o tânără de 21 de ani, s-a tamponat într-un tractor, care efectua manevra de deplasare cu spatele, având anexată o cisternă.

În urma impactului persoanele de pe motocicletă, ambii fără cască de protecție și echipament corespunzător, au decedat pe loc.

Conducătorul tractorului a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau într-un parc din sectorul Botanica al Capitalei. O fetiță de 11 ani a decedat

Poliția a fost sesizată aseară târziu despre faptul că doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Preliminar, băiețelul de 6 ani și fetița de 11 ani se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit.

Copiii au fost imediat preluați de ambulanță și transportați la spital, însă, cu regret, fetița a decedat.

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Aproape 2.000 de locuri de muncă, disponibile, în acest moment, pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Salarii până la 5.000 de euro

Peste 3.000 de locuri de muncă pentru străinătate au fost postate de la începutul verii și până acum, acestea reprezentând 8% din numărul total de joburi noi din această perioadă. Cele mai multe oferte vin din partea angajatorilor din Germania, Olanda, Arabia Saudită, Spania și Irlanda și caută candidați dispuși să lucreze în domenii precum transport, retail, industria alimentară, turism ori servicii, scrie unica.ro.

„Angajatorii din afara țării știu că principalul argument cu care pot atrage mai mulți candidați este cel salarial, motiv pentru care unul din două joburi postate are salariul afișat în anunțul de angajare. De altfel, și candidații au nevoie să știe exact cât ar putea să câștige în plus față de joburile din România pentru a fi convinși să facă un pas atât de important precum o relocare în afara țării, fie și pentru o perioadă determinată de timp”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.Citeşte întreaga ştire: Aproape 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Angajatorii oferă salarii care pleacă de la 700 de euro net și pot ajunge până la 5.000 de euro pe lună.

În multe cazuri, este vorba de salarii de trei sau patru ori mai mari decât cele din România, atât în cazul joburilor entry level sau pentru muncitorii calificați, cât și în cazul specialiștilor. Spre exemplu, un inginer software poate câștiga lunar, în Germania, 6.500 de euro net plus beneficii, în timp ce un muncitor în depozit, în Olanda, poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună plus beneficii. Salariul unui șofer de tir, pe curse internaționale, pleacă de la 2.500 de euro pe lună; un curier poate câștiga 2.000 de euro pe lună, în timp ce, pentru muncitorii necalificați, salariile pleacă de la 700 de euro pe lună. De la 1.000 de euro pe lună pornesc și salariile pe care le pot câștiga cei care vor să lucreze în servicii de curățenie.

„Un interes crescut în această perioadă este pentru candidații cu experiență în sectorul turistic și HoReCa. Angajatorii din străinătate au avut peste 500 de joburi postate pentru cele două industrii în ultima lună și jumătate, iar salariile pe care le oferă încep de la 1.000 de euro pentru ospătari sau personal hotelier și pot ajunge până la 4.000 de euro dacă vorbim despre bucătari în restaurante de pe vase de croazieră sau mari lanțuri hoteliere”, mai spune Raluca Dumitra.

ATENȚIE! Un nou Cod Galben de vreme rea
Articolul anterior
”SKINCHALLENGE” ep.3: Rezultate obținute de participantele, Ana Mutu și Rodica Bozianu
Articolul următor