China a început să simuleze atacuri împotriva navelor americane de război

China a început să simuleze atacuri împotriva navelor militare americane și și-a stabilit ca scop să blocheze capacitatea marinei americane de a reacționa în cazul în care declanșează o invazie a Taiwanului, transmite ministerul apărării de pe insulă într-un raport dur în care avertizează cu privire la planurile militare ale guvernului de la Beijing, scrie Reuters citat de digi24.ro.

Ministerul apărării taiwanez, într-un raport transmis parlamentului, susține că China își accentuează pregătirile de război pentru a ataca insula. Conform raportului, chinezii se concentrează pe primul lanț de insule, care coboară dinspre Japonia, prin insula Taiwan, Filipine și apoi spre Borneo, închizând cu apele de coastă ale Chinei. „China face exerciții de luptă în care simulează atacuri asupra navelor militare americane care intră în zona primului lanț de insule”, se arată în raport. Încă de la începutul acestui an, și mai ales după ce Rusia a invadat Ucraina, taiwanezii au avertizat că China își accentuează încercările de intimidare militară cu obiectivul de a reduce moralul Taiwanului și de a forța „deschiderea negocierilor prin război” sau de a „forța unificarea prin arme”.

China ar putea folosi forțe speciale sau agenți speciali pentru a „decapita” sistemele de comandă ale Chinei și să-i avarieze infrastructura militară în timpul unui atac și este capabilă să lanseze numeroase atacuri electronice pentru a perturba sistemele de comunicații și de comandă, mai susține raportul Apărării taiwaneze. Tensiunile dintre China și Taiwan au crescut masiv în ultimele luni, mai ales după vizita mai multor oficiali americani la Taipei, începând cu cea a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Gazul metan s-a scumpit cu circa doi lei. Și prețul motorinei este mai mare
Articolul anterior
Poveștile de viață ale veteranilor războiului de la Nistru, ascultate de elevi la prima lecție pe care au avut-o astăzi
Articolul următor