China a testat 3 milioane de oameni dintr-un oraș, în doar două zile

China a doborât un nou record cu trei milioane de oameni testați de coronavirus în doar două zile. Campania rapidă de testare în masă a populației a fost organizată după ce au fost descoperite 12 cazuri de infectare cu Covid-19.

Trei milioane de probe au fost prelevate în doar două zile de la locuitori ai aceluiași oraş, În Quingdao, o metropolă din estul Chinei, a fost organizată o campanie rapidă de testare în masă a celor 9 milioane de rezidenţi ai săi după descoperirea unui mini-focar de coronavirus, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP.

În acest oraş portuar, în care este fabricată berea Tsingtao, cozi impresionante de persoane care doreau să se testeze s-au format pe străzi. Primăria locală nu vrea să-şi asume niciun risc după ce trei cazuri pozitive au fost descoperite weekendul trecut, scrie Agerpres.

Într-o perioadă în care multe ţări întâmpină dificultăţi în organizarea unor campanii de testare pe scară largă, personalul medical din Qingdao, purtând combinezoane integrale de protecţie, a instalat cu mare rapiditate mai multe corturi medicale în toate zonele oraşului.

Locuitorii au fost informaţi în legătură cu cele mai apropiate centre de testare în raport cu domiciliile lor de către reprezentanţii autorităţilor locale de sector, care sunt responsabile şi cu organizarea sosirii rezidenţilor în diverse spaţii de testare.

„Un număr total de 1.107.883 de rezultate au fost deja obţinute până în prezent şi niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit”, a adăugat aceeaşi comisie municipală într-un comunicat.

China, ţara în care virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în decembrie 2019, afirmă că a reuşit în mare parte să controleze epidemia de COVID-19 pe teritoriul său. Autorităţile chineze anunţă doar câteva cazuri noi de persoane bolnave în fiecare zi, din care majoritatea sunt persoane care s-au întors din călătorii în străinătate.

Ucraina a prelungit starea de urgență până la 31 decembrie. Studenții trec la învățământul online
Articolul anterior
O tânără a vrut să-și vândă bebelușul ca să-și cumpere o pereche de cizme
Articolul următor
Alte articole interesante