China a vaccinat 64,98 milioane de persoane împotriva Covid-19

China a vaccinat 64,98 milioane de persoane împotriva Covid-19. Această cifră a fost atinsă pe 14 martie, iar rata de vaccinare este în creștere, relatează Radio China Internațional.

Creșterea exponențială a numărului vaccinaților se explică prin faptul că cele patru vaccinuri dezvoltate de companiile chineze au intrat în stadiul de producție de masă și capacitatea de producție urmează să satisfacă cererea internă și externă.

Fiecare producător de vaccinuri este sub supravegherea strictă a statului.

China a lansat un regulament privind administrarea vaccinurilor anti-Covid-19, acesta fiind avizat de două ori de Organizația Mondială a Sănătății.

Până în prezent, China a creat cinci tipuri de vaccinuri anti-Covid

Zilele trecute, China a aprobat utilizarea de urgență a noului ,,vaccin subunitar proteic”.

Este al cincilea vaccin anti-coronavirus aprobat în China și al patrulea care primește aprobarea de urgență pentru utilizare.

Vaccinul subunitar proteic este similar cu multe alte vaccinuri care au fost aprobate la nivel global prin faptul că antrenează corpul să recunoască proteina care acoperă suprafața coronavirusului, deși diferența constă în modul în care îi spune organismului să recunoască proteină. Oamenii de știință cultivă o versiune inofensivă a proteinei din celule și apoi o purifică, înainte de a fi asamblată într-un vaccin și injectată.

O pungă cu mai multe plicuri cu bani, găsită pe o stradă din Capitală
Articolul anterior
Primăria Chișinău a lansat proiectul-pilot de taxare electronică
Articolul următor
Alte articole interesante