China, acuzată că şi-a ascuns morţii de coronavirus. 21 de milioane de dezabonări la telefonie în 5 luni

China a raportat aproximativ 3.000 de decese legate de Covid-19 și circa 81 mii cazuri, dar numarul înregistrărilor telefonice şi al urnelor funerare scot la iveală detalii șocante, relatează RTL.FR, potrivit Mediafax.

separator

Este un scandal care începe să facă mult zgomot. China a micşorat intenţionat numărul său de decese legate de Covid-19? Oficial câteva mii de oameni au murit în Wuhan. Dar, o primă îndoială asupra acestor cifre apare cu ajutorul telefoanelor mobile, relatează rtl.fr.

Şi mai precis, din cauza milioanelor de telefoane mobile care în China nu mai răspund. 21 de milioane de dezabonări în 5 luni: China Mobile, cel mai mare operator de telefonie din lume, ar fi pierdut 8 milioane de abonamente. China Telecom, al doilea mare operator de telefonie a pierdut peste 5 milioane, iar China Unicom aproape 2 milioane. Este aceeaşi observaţie deranjantă pe partea liniilor fixe: 840.000 de linii au fost reziliate din decembrie.

Aceste cifre comunicate de mai multe site-uri de informaţii cu sediul în Asia sunt astronomice chiar şi pentru o ţară de 1,4 miliarde de locuitori, dar par de încredere. În primul rând pentru că provin de la Ministrul Industriei şi Tehnologiei care pe 19 martie a făcut aceasta declaratie. Ele au fost verificate şi de activişti anti-Beijing care au recuperat datele de la operatori.

În China, nu poţi face un pas fără telefon.

Un telefon dezactivat sugerează desigur că proprietarul său a murit. Cu toate acestea există şi alte explicaţii plauzibile. În primul rând unele companii de telefonie s-au închis din cauza pandemiei. Mulţi lucrători imigranţi au părăsit China şi s-au întors în ţara lor de origine, iar cei care au lucrat de acasa au putut să sacrifica o linie. Dar chiar şi asa îndoiala rămâne.

Şi atunci există un alt fapt, acela că în China nu faceţi un pas fără telefonul mobil, altfel înseamnă că încălcaţi legea.

În China telefonul mobil înseamnă accesul la securitatea socială, la contul bancar, la pensie şi, desigur la transportul in comun si la plata la cumpărături. Şi de la începutul pandemiei el este cel care permite oamenilor să circule. Cu un cod QR colorat: roşu pentru cei infectati, galben pentru suspecţi şi verde pentru cei sănătoşi. Acest lucru este ceea ce autorităţile chineze numesc „micromanagement local”, practic supraveghere generală despre care ei cred acum că le-a permis să înfrunte criza.

Numărul de cremaţiuni

Cu cozi de peste 200 de metri şi livrări de mii de urne funerare, fotografiile cu redeschiderea înmormântărilor aruncă îndoieli serioase cu privire la efectul negativ al epidemiei din China. În Wuhan, unde a început totul suntem cei mai surprinşi: există doar 3.186 de morţi în provincia Wuhan şi 3.304 în toată China.

Dar potrivit unei anchete de presă cel puţin 6.500 de urne funerare au fost livrate la Wuhan pentru ca familiile să poată veni şi să strângă cenuşa rudelor lor decedate. Cu siguranţă nu au murit toţi din cauza Covid-19. Dar pe reţelele de socializare se pun întrebări dacă nu cumva China şi-ar fi ascuns morţii. Într-adevăr ţara are oficial de trei ori mai puţine victime decât în Italia în timp ce este de 20 de ori mai populată.

Cât vor scoate din buzunar părinții, în acest an, pentru odihna odraslelor în taberele de vară

Între 280 și 357 de lei vor trebui să scoată din buzunar părinții, pentru a-și trimite copiii la tabere de vară. Prețul variază în funcție de tipul instituției: destinată sportivilor, turistică, de reabilitare sau cu sejur de zi, scrie realitatea.md.

Taberele urmează să fie pregătite pentru a primi minorii până pe 15 mai. O parte din bilete vor fi achiziționate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, apoi repartizate Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, care le va transmite ulterior organizațiilor sindicale primare și unităţilor economice, pentru a ajunge la beneficiarii finali.

Cu excepția acestor bilete, administrației publice locale și centrale i se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă minorilor în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, aflați în servicii e plasament, din familii defavorizate sau cu mulți copii, cu dizabilități, celor refugiați sau ai căror părinți sunt veterani de război ori au solicitat azil politic.

Biletele rămase vor putea fi comercializate doritorilor, cu achitarea a 20% din prețul lor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate autorității.

Ana-Maria, tânăra din Orhei răpită și omorâtă, va fi condusă astăzi pe ultimul drum

Ana-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, va fi condusă astăzi pe ultimul drum. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe rețele, scrie unimedia.info.

„Bună seara. Vreau să vă aduc la cunoștință că mâine o vom pe trece pe ultimul drum pe Ana-Maria Guja, la orele 12. Cine dorește să își ia rămas bun, să vă apropiați”, se arată în mesaj.

Amintim că tânăra gravidă în luna a 6-a a murit în chinuri groaznice.

Cauza prealabilă a decesului Anei-Maria ar fi trauma cranio-cerebrală deschisă. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură.

Suspectul, un fost polițist, nu-și recunoalte vina și nu cooperează cu ancheta.

Un copil pe bicicletă, spulberat de o mașină la Ialoveni

Un accident rutier a avut loc în seara zilei de 21 aprilie, în apropierea localității Țîpala, raionul Ialoveni.

Potrivit informațiilor difuzate de oamenii legii, impactul a avut loc între un automobil Opel și o bicicletă condusă de un minor în vârstă de 13 ani. Drept rezultat, copilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, transmite Știri.md.

„Pe data de 21 aprilie, în jurul orei 21:00, poliția din Ialoveni a fost sesizată despre producerea unui accident rutier în apropierea localității Țîpala. La fața locului, oamenii legii au stabilit că un tânăr de 20 ani, în timp ce conducea automobilul de marca Opel, pe direcția spre localitatea Puhoi, a lovit un biciclist care se deplasa în fața acestuia pe aceeași direcție. Preliminar biciclistul a încercat să vireze brusc spre stânga, iar ulterior a fost tamponat de automobil”, informează ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Mariana Didenco.

În urma accidentului, șoferul a fost testat cu aparatul Drager, care a constatat rezultat negativ la prezența alcoolului în aerul expirat.

Cazul este înregistrat și documentat de către polițiști pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Piele uscată, eritem și prurit? Iată cum să o îngrijești corect!
Articolul anterior
La fel ca și spălarea corectă pe mâini, ,,igiena cibernetică” este foarte importantă
Articolul următor