China scapă de epidemie

China pare că scapă de coronavirus. Această țară a raportat, vineri, doar opt noi cazuri de infectare cu noul virus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei, la mijlocul lunii ianuarie.

separator
Din totalul de opt noi cazuri, cinci au fost înregistrate în orașul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârșitul lui 2019, potrivit Agerpres.

Celelalte trei contaminări înregistrate – două la Shanghai și una la Beijing – au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Naționalitatea lor nu a fost dezvăluită.

În prezent, bilanțul negru în China este de 3.189 de morți din cauza coronavirusului, iar numărul celor infectați a ajuns la 80.824.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 5.400.

Pandemiile nu au legătură cu gravitatea bolii, ci cu răspândirea geografică. Potrivit OMS, o pandemie este declarată când o boală nouă pentru care oamenii nu au imunitate se răspândeşte în lume peste aşteptări. Între pandemiile care au afectat omenirea se numără: H1N1 (2009), HIV (1981), gripa spaniolă (1918), ciuma bubonică (1347) şi varicelă (1870).

sursa

În Moldova se deschide al doilea spital pentru pacienții infectați cu Covid-19
Articolul anterior
Un moment video care îți dă fiori! În Italia, oamenii au ieșit la balcoane și aplaudă medicii care luptă cu coronavirusul
Articolul următor
Alte articole interesante