În Chișinău s-a deschis Centrul Municipal de Tineret. Ce servicii pentru tineri va promova organizația guvernamentală?

Administrația publică locală Chișinău a inaugurat Centrul Municipal de Tineret, o organizație guvernamentală creată pentru îmbunătățirea politicilor de tineret, ce va activa din fondurile alocate din bugetul de stat.

separator
În cadrul centrului, tinerii vor putea participa gratuit la diverse instruiri, sesiuni de informare, traininguri de dezvoltare personală și activități social-culturale. Centrul va promova servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, va asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea beneficiarilor, pentru o mai bună integrare socială și profesională a tinerilor.

În cadrul Centrului, vor fi oferite un șir de servicii pentru tineri:

Serviciul de participare și voluntariat a tinerilor;
Serviciul de abilitare economică a tinerilor;
Serviciul de ghidare și orientare în carieră a tinerilor;
Serviciul de IT și robotică;
Serviciul de animare a timpului liber a tinerilor.

Totodată, odată cu deschiderea Centrului Municipal de Tineret va fi lansat și programul municipal de granturi pentru organizațiile de tineret, cu un buget de 400.000 de lei, pentru a pune în practică proiecte pentru tineri și elaborate de tineri.

De asemenea, în acest an, în bugetul municipal au fost prevăzuți 5 milioane de lei pentru lansarea Programului de Start Up-uri pentru tineri. Beneficiari vor fi persoane de la 18-35 de ani, care intenționează să își deschidă o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Din bugetul municipal se va oferi pentru fiecare afacere, un suport nerabursabil de 200.000 de lei.

Centrul de Tineret Chișinău are 10 angajați și este amplasat în sectorul Ciocana, pe adresa strada Petru Zadnipru, 3/2. În cadrul instituției este amenajată și o minibibliotecă cu titluri destinate tinerilor. De asemenea, în curtea Centrului urmează a fi amenajat Scuarul Tinerilor.

sursa: www.zugo.md

ANSA: În Moldova a apărut fluturele-de-scaieți, care atacă frunzele și culturile agricole
Articolul anterior
Celebrități care au aceeași vârstă, dar anii și-au lăsat amprenta într-un mod diferit
Articolul următor
Alte articole interesante