Chișinăuienii sunt avertizați să nu apeleze la serviciile lui Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu

Situația epidemiologică privind Covid-19, în Capitală, rămâne critică. Despre aceasta a anunțat în această dimineață primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Locuitorii Capitalei sunt sfătuiți să evite petrecerile corporative și vizitele la domiciliu ce pot crea condiții de răspândire a infecției.

Ion Ceban, primar de Chișinău:

,,Atunci când spunem stop „CORPORATIVELOR”

Situaţia epidemiologică prin Covid-19 în Chişinău este ALARMANTĂ.

Peste 59 mii cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău. În creştere sunt şi cazurile grave de coronavirus.

Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus.

În context, vin cu un apel către populaţie de a fi responsabilă, vigilentă şi să nu ignore măsurile de protecţie împotriva Covid-19.

Să respectăm măsurile de precauţie prin purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea locurile aglomerate şi spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure.

Amintesc, conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică mun. Chișinău, se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu.

De asemenea, atenționăm populația să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”.

Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice.”, a spus Ion Ceban.

O haită de lupi a făcut prăpăd la Florești
Articolul anterior
Maria Arpenti și Petru Pogor au lansat un colind în ajun de sărbători! (Video)
Articolul următor
Alte articole interesante