Chișinăuienii vor putea plăti cu cardul bancar călătoria cu troleibuzul sau cu autobuzul

Locuitorii Capitalei vor putea plăti în curând cu card bancar călătoria cu troleibuzul sau cu autobuzul. Autorităţile municipale au semnat în acest sens memorandumuri cu două instituții bancare.

Potrivit înțelegerii, firmele vor suporta toate cheltuielile de instalare a dispozitivelor necesare în mijloacele de transport. Proiectul de taxare electronică va fi testat jumătate de an pe o rută de troleibuz şi una de autobuz.

Sunt însă și locuitori ai Capitalei care consideră că acest pas spre modernizare ar putea să fie o problemă pentru persoanele care nu au un card bancar, inclusiv pentru vârstnici:

„Sunt persoane care nu au posibilitatea să-şi facă card, dar, să te joci şi să pui banii pe bancomat. Cred că ar trebui să fie două opţiuni şi, şi. Pentru cei care nu au carduri, să nu-şi facă probleme”.

Cei mai speriaţi de idee sunt taxatorii, care se tem că vor rămâne fără lucru:

„Eu cred că nu o să fie aşa de bine. Aşa, este un taxator, avem şi noi un salariu, dar, dacă o să fie cu cardul o să fie doar şoferul” .

„Sunt foarte mulți taxatori care o să rămână fără lucru”.

Deocamdată, nu a fost anunțat un termen exact când anume va fi pus în practică sistemul de taxare electronică. Autorităţile municipale promit deja de mai mulţi ani implementarea acestuia concept. În 2017, CMC a aprobat și un plan de acțiuni, dar procesul este în continuare tărăgănat.

sursa: www.publika.md

Marea Britanie raportează peste 1.000 de morți de Covid-19, în doar o zi
Articolul anterior
Situație dramatică în Cehia. Crematoriile sunt la capacitate maximă din cauza morţilor de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante