Chișinăul condamnă reținerea de către autoritățile separatiste transnistrene a unui bărbat

Autoritățile de la Chișinău au condamnat reținerea unui cetățean de către autoritățile separatiste transnistrene, calificând-o drept o acțiune „destabilizatoare”.

La întrunirea de lucru a Comisiei Unificate de Control din 7 octombrie 2021, care s-a desfășurat la Bender, delegația Republicii Moldova a cerut să fie inclus în ordinea de zi cazul de reținere abuzivă a cetățeanului Dorel Roșca în Zona de Securitate, scrie moldpres.md cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu câteva zile în urmă, el a fost oprit la un post ilegal de „grăniceri” din preajma satului Lunga, după care a fost supus unor proceduri ilegale „de anchetă” de către reprezentanți ai MGB. Observatorii militari nu s-au putut deplasa la fața locului pentru a clarifica circumstanțele și a documenta încălcarea, din cauza opoziției exponenților Tiraspolului în Comandamentul Militar Întrunit.

„Acțiunile sfidătoare denotă încălcarea de către partea transnistreană a drepturilor fundamentale ale omului și a actelor de bază privind operațiunea de pacificare pe râul Nistru, iar faptul că mecanismele de pacificare existente nu permit intervenția eficientă în asemenea cazuri demonstrează că se încearcă scoaterea situației din Zona de Securitate de sub controlul Comisiei Unificate de Control” – a declarat delegația R. Moldova.

Italienii au decis în ce oraş va fi organizat Eurovision Song Contest 2022
Articolul anterior
Un tânăr beat criţă a dat foc la o anexă a casei, după ce s-a certat cu tatăl său
Articolul următor