Chișinăul a găzduit cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internațional de Caritate!

Un eveniment socio-cultural de amploare care îmbină prietenia între diverse etnii, solidaritatea și caritatea, a devenit o tradiție și se desfășoară anual în Moldova, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 22- a ediție. Târgul Internațional de Caritate 2018, organizat de „Clubul Internațional al Femeilor din Moldova”, a adunat, în scop de binefacere, reprezentanți ai 25 de ambasade acreditate în R. Moldova, membri ai comunităților internaționale din țara noastră, organizații non-guvernamentale, antreprenori, dar și meșteri populari.

separator
În jur de 5.000 de oameni au vizitat cea de-a 22-a ediție a ,,Târgului international de caritate-2018”. Vizitatorii au socializat, au făcut schimb interactiv de experiență, au participat la activități artistice, s-au delectat cu bucate tradiționale și nu au ratat ocazia de a achiziționa suvenire, cadouri, lucrări de artizanat, decorațiuni de Crăciun, articole vestimentare și alte bunuri expuse în cadrul târgului de caritate, dar și a contribui totodată, cu donații financiare, pentru susținerea calității vieții femeilor și copiilor defavorizați din Moldova.

Toate fondurile colectate în cadrul evenimentului (628 de mii de lei) vor fi direcționate pentru cinci proiecte locale de binefacere. Patru dintre acestea au fost deja selectate, este vorba despre: Organizația nonguvernamentală Sporter (care va procura un bloc sanitar portabil echipat pentru persoanele cu dizabilități pentru a le da posibilitatea să participe la diverse evenimente publice), World in Love (susținerea tinerilor cu sindromul Down), Asociația de Băștinași Răzeșii (reparația sistemul de canalizare și amenajarea blocului sanitar de la Școala muzicală), Institutul Mamei și Copilului (secția de cardiologie pediatrică va beneficia de un defibrilator pentru copii).

Clubul Internațional al Femeilor din Moldova intenționează să organizeze în fiecare an Târgul Internațional de Caritate și mulțumește vizitatorilor și oaspeților țării noastre pentru actele de binefacere care schimbă destine și contribuie la o viață mai bună în rândul persoanelor defavorizate.

Retrospectivă: 2018, anul în care s-a dat start „Turneului Internațional de nutriție și sport cu Galina Tomaș”, în Moldova
Articolul anterior
În Capitală va fi lansată ruta de troleibuz nr. 35! Care va fi traseul de circulație
Articolul următor
Alte articole interesante