Chișinăul riscă să rămână fără iluminat stradal. Motivul

Consilierul PAS din CMC, Roman Cojuhari, a declarat că întreprinderea municipală „Lumteh” are datorii față de furnizorul electric Premier Energy în valoare de circa 20 de milioane de lei. În acest sens, alesul local a cerut explicații din partea directorului întreprinderii ca să vină cu explicații privind datoriile acumulate, scrie deschide.md.

Ion Ceban vrea să falimenteze încă o întreprindere municipală? Săptămâna trecută, Primăria Chișinău a primit o scrisoare prin care este informată că „Lumteh” are o datorie de 19,87 milioane de lei pentru energia electrică. Cel mai grav este că din această datorie, aproape 1 milion de lei este penalitatea pentru termenul de achitare expirat, ceea ce demonstrează încă odată managementul defectuos al întreprinderilor municipal”, a declarat Roman Cojuhari în cadrul ședinței CMC.

În replică, consilierul primarului, Natalia Ixari, a menționat că acest lucru se datorează „vremurilor bune”, când costurile pentru energia electrică au crescut de la 7 la 16 mln. de lei lunar.

Lumteh sau Primăria nu a avut împrumuturi de la stat de miliarde de lei cum a avut Energocom sau Moldova Gaz. Este o datorie curentă la Premier Energy, care nu este depășită cu luni, dar 1-2 luni, care va fi achitată în tranșe.  Doar la sfârșitul lunii aprilie, Primăria Chișinău a avut obligațiunea și a achitat creditul de la „Apă-Canal” din anul 2013 în sumă de circa 42 mln lei, iar fin cauza blocajelor din partea PAS, va fi nevoită să achite primăria 320 de milioane. PAS să gândească cum să achite salariile de câteva luni restanță la asistenții sociali din țară”, scrie Natalia Ixari.

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko despre situaţia din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner, a discutat la telefon cu omologul său belarus care este şi principalul său aliat Aleksandr Lukaşenko, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

Lupte între armata rusă și mercenarii Wagner pe autostrada care leagă Rostov de Moscova

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse, a declarat un oficial de la Kiev, care citează surse media rusești. Conform unor informații încă neconfirmate oficial de autoritățile ruse, armata rusă folosește aviația pentru a lovi convoaiele Wagner, în ciuda traficului auto intens și a faptului că pe acest drum se află multe mașini civile. Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej, conform digi24.ro.

Ambuteiaj pe autostrada M-4 între Voronej și Moscova

De alfele, conform GeoConfirmed, cel puțin un convoi de trupe Wagner a fost localizat în apropiere de acest oraș, aflat la circa 460 de kilometri de Moscova.

Mercenarii Wagner controlează deja total orașul Rostov, după ce au preluat controlul aeroportului și al comandamentului armatei ruse din regiune.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Jennifer Lopez și-a făcut apariția într-o rochie neagră șic. Ținuta i-a pus în valoare silueta tonifiată
Articolul anterior
Campioana mondiala la atletism Tori Bowie a fost găsită fără suflare. Era însărcinată
Articolul următor