Chişinăul se pregătește de sărbători. Autorităţile au un program divers

În Chişinău au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Se instalează bradul de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar străzile din centrul oraşului sunt împodobite cu luminiţe de sărbători.

În centrului oraşului, muncitorii întreprinderii municipale Spaţii Verzi lucrează de zor la instalarea decoraţiunilor de sărbătoare. Principalul pom de crăciun din Chişinău este instalat exact ca şi anul trecut, în spatele Arcului de Triumf. Bradul artificial are 20 de metri şi este acelaşi pom cumpărat cu trei ani în urmă. Până acum muncitorii de la Spaţii Verzi au instalat carcasa aşa că mai au încă de lucru.

Pomul va fi împodobit cu câteva mii de globuri folosite în anii trecuţi, şi cu încă 400 de jucării noi care le vor înlocui pe cele deteriorate. Oamenii care trec prin preajmă, realizează brusc, că nu a mai rămas mult timp până la sărbătorile de iarnă.

„Este devreme dar totuşi inspiră o atmosferă de sărbători. Ornamentarea oraşului să fie atmosfera şi spirit de noul an.”

„Pe vremuri era la sfârşitul lui decembrie, dar dacă se pune prea devreme se pierde interesul. Cred că după europeni acuma şi noi ne strădui să fim în rând cu civilizaţia, cu Europa.”

„Târgurile neapărat şi mai multe luminiţe să fie, să arate a sărbătoare, să simtă atmosfera peste tot.”

Primaria Chişinău a anuţat că şi în acest an, startul sărbătorilor de iarnă se va da pe 1 decembrie, adică exact peste o săptămână, iar oraşul va îmbraca încetul cu încetul haine de sărbătoare. 

În decembrie, de Crăciun, vor fi organizate mai multe programe artistice. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă vor permite deschiderea târgurilor şi iarmaroacele de Crăciun, care anul trecut au fost interzise din cauza pandemiei.

sursa: www.tvrmoldova.md

Un bărbat și-a pierdut 10 rude în autocarul ars în Bulgaria
Articolul anterior
Doza a treia de vaccin declanșează reacții adverse?
Articolul următor
Alte articole interesante