Chișinăul va beneficia de 20.000 de euro în cadrul unui proiect german

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a participat la primul atelier de lucru organizat în cadrul proiectului trilateral „Împreună împotriva COVID-19: Mannheim – Chișinău – Cernăuți”, finanțat de Guvernul Federal al Germaniei, la care au participat factori de decizie de profil ai celor trei administrații de orașe.

separator

Inițiativa Guvernului Federal al Germaniei prevede consolidarea parteneriatelor în situații de urgență, provocate de pandemie, bazate pe solidaritate și schimbul de experiență, privind provocările legate de combaterea infecției COVID-19.

Potrivit oficialului moldovean, proiectul este de ajutor în situația actuală pandemică.

„Grație acestei inițiative, autoritățile locale vor intensifica acțiunile de informare a cetățenilor privind respectarea normelor sanitare și de distanțare impuse de autorități, precum și de creștere a stocurilor de echipamente medicale și consumabile, pentru acordarea asistenței medicale urgente”, a spus Angela Cutasevici.

În cadrul colaborării trilaterale Mannheim – Chișinău – Cernăuți, părțile își propun să sensibilizeze opinia publică cu privire la respectarea regulilor de igienă și distanțarea fizică, pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19 și suplinirea stocurilor cu echipamente medicale de urgență. Proiectul se va desfășura în perioada 22 septembrie 2020 – 30 iunie 2021.

Conform proiectului, municipiului Chișinău îi vor reveni 18.800 de euro, surse care vor putea fi utilizate pentru: dezvoltarea capacității și competențelor în comunitatea parteneră; desfășurarea atelierelor de lucru online; achiziționarea de echipamente medicale; campanii de informare și sensibilizare.

sursa: www.moldpres.md

Covid-19 în cazul pacienților cu diabet zaharat: ce arată rezultatele unui nou studiu
Articolul anterior
Durerile de sâni: 7 cauze
Articolul următor
Alte articole interesante