Christian Atsu a donat toată cariera sume uriaşe de bani pentru țara sa natală din Africa. Milioane de oameni, îndoliați

Noi detalii ies la iveală după ce corpul fotbalistului Christian Atsu a fost găsit printre dărâmăturile lăsate de cutremurul teribil din Turcia. După ce l-au căutat mai bine de o săptămână, autorităţile din Turcia au făcut devastatorul anunţ. Christian Atsu avea 31 de ani. A donat milioane de euro pentru copiii din Ghana.

Vestea este una cu atât mai tragică, dacă ţinem cont de caracterul pe care africanul îl avea. Decedat la doar 31 de ani, Atsu declara recent că o şcoală e în curs de construire în Ghana, ţara natală. Christian a donat toată cariera sume uriaşe de bani, pentru copiii cu probleme din Africa, fapt pentru care era iubit de milioane de oameni.

„Donez de multe ori pentru ca oamenii cu mari probleme să aibă ce mânca şi să aibă bani pentru a-şi cumpăra anumite lucruri. În acest moment, construim o şcoală în Ghana. Aproape 300 de copii vor participa ore. Vreau ca toată lumea să aibă şansa primirii unei educaţii.

Sunt foarte fericit că aceşti copii au apă potabilă, mâncare şi că pot merge la şcoală. Sunt fericit că pot ajuta, mai ales că aceşti copii au nevoie de mine. Vreau să fiu o inspiraţie pentru ei. Vreau să îi fac să zâmbească”, spunea recent Atsu, citat de hurriyet.com.tr.

Corpul lui Chrstian Atsu a fost găsit

„Cu cea mai grea inimă trebuie să anunțăm că, din păcate, trupul lui Christian Atsu a fost recuperat în această dimineață. Cele mai profunde condoleanțe se adresează familiei și celor dragi.

Aș dori să profit de această ocazie pentru a le mulțumi tuturor pentru rugăciuni și sprijin. Solicit ca, în timp ce facem aranjamentele necesare, ca toată lumea să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă”, a transmis Nana Sechere, pe Twitter.

Și Hatayspor a emis un comunicat după confirmarea decesului fotbalistului.

„Înmormântarea jucătorului nostru Christian Atsu, care și-a pierdut viața sub dărâmături, va avea loc în orașul său natal din Ghana. Nu te vom uita, Atsu. Pacea fie asupra ta, om frumos. Nu există cuvinte care să descrie tristețea noastră. Odihnește-te în pace, Atsu!”, a transmis Hatayspor.

Cine a fost Christian Atsu

Internaţionalul ghanez Atsu s-a alăturat echipei Chelsea în 2013, iar din 2017 a evoluat la Newcastle.

A rămas la club până în 2021, înainte de a se muta în Orientul Mijlociu, de unde s-a întors apoi în Europa anul trecut, pentru a semna cu Hatayspor.

Atsu a marcat primul său gol pentru club pe 5 februarie, cu o zi înainte de cutremur, în victoria cu 1-0 în faţa celor de la Kasimpasa, în minutul 90+7.

sursa

Elveția se pregătește de legalizarea canabisului

Guvernul elveţian a aprobat un plan de legalizare a vânzării şi consumului de canabis în Zurich, printr-un studiu menit să evalueze beneficiile sociale şi economice ale reglementării drogului.

Elveția se pregătește de legalizarea canabisului. Sunt efectuate teste

Din vara acestui an, unui grup de testare de 2.100 de rezidenţi din Zurich îi va fi permis să cumpere doze reglementate din acest drog, pentru uz personal, de la farmacii, dispensare speciale şi centre sociale din oraş. Participanţii vor trebui să răspundă la un chestionar la fiecare şase luni, despre obiceiurile lor de consum şi efectele asupra sănătăţii, ca parte a studiului, care este realizat în colaborare cu Universitatea din Zurich, transmite realitatea.md.

Studiul îşi propune să determine condiţiile în care legalizarea canabisului în Elveţia poate fi compatibilă cu „promovarea sănătăţii şi siguranţei individuale şi publice”, au spus liderii studiului.

Rezultatele studiului urmează să fie publicate treptat, începând cu anul viitor. „Ideea este de a obţine dovezi solide în lumea reală, care să servească la elaborarea politicilor pentru noile reglementări [naţionale] privind canabisul”, a spus Barbara Burri, manager de proiect la departamentul municipal de sănătate din Zurich.

Locuitorii din Zurich interesaţi să participe la studiu sunt invitaţi să se înregistreze, cu condiţia să fie consumatori activi de canabis cu vârsta legală, să nu aibă afecţiuni medicale subiacente şi să nu fie în prezent angajaţi ca şoferi profesionişti.

Aproximativ o treime dintre adulţii din Elveţia au încercat canabis, potrivit sondajelor de sănătate publică. În Zurich, cel mai populat oraş din ţară, cu peste 420.000 de locuitori, se estimează că 13.000 de locuitori sunt utilizatori obişnuiţi. În următoarele luni sunt planificate studii suplimentare cu sponsori publici şi universitari şi în oraşele Basel, Berna, Lausanne, Geneva, Biel, Thun, Olten şi Winterthur.

Politicile privind marijuana se relaxează în multe țări ale lumii

Iniţiativa vine în timp ce alte părţi ale Europei îşi regândesc reglementările privind marijuana, ca răspuns la schimbările mai ample ale politicilor privind drogurilor de pe glob. Este aşteaptat ca Germania, cea mai mare economie a Europei, să introducă un proiect de lege privind consumul şi vânzarea de canabis în următoarele săptămâni, o mişcare care ar face din aceasta prima ţară din UE care să permită vânzarea comercială a drogului la nivel naţional.

Luxemburgul şi Republica Cehă au propus deja planuri de legalizare a canabisului pentru consumul de către adulţi, în timp ce în Austria, Italia şi Spania nu mai este o infracţiune să deţină cantităţi mici de drog pentru consumul personal. Malta, cel mai mic stat membru al UE, a devenit în 2021 prima ţară din bloc care a legalizat posesia personală a drogului şi a permis „cluburi de canabis” private, unde membrii pot cultiva şi împărți drogul.

În alte părți ale lumii, Canada, Uruguay şi, recent, Thailanda, au trecut la legalizarea drogului în ultimul deceniu.

Copiii Alei Pugacheva învață în cea mai scumpă și prestigioasă școală din Israel

Alla Pugacheva și Maxim Galkin investesc mult în educația copiilor lor.

Самая престижная и дорогая: дети Аллы Пугачевой в Израиле учатся в частной школе за 2 миллиона в год

Gemenii Liza și Gari, în vârstă de 9 ani, învață la o școală prestigioasă și scumpă din Israel unde taxele anuale ajung până la 24 mii euro.

După începutul războiului în Ucraina, Alla Pugacheva a emigrat împreună cu familia ei, în Israel. Artista Poporului din Rusia, în vârstă de 73 de ani, a părăsit țara la sfârșitul lunii februarie a anului trecut.

La sfârșitul lunii august 2022, Alla Pugacheva s-a întors la Moscova cu copiii ei. Au participat la ceremonia de 1 septembrie, dar trei săptămâni mai târziu au luat decizia de a zbura definitiv la Tel Aviv la bordul unui avion privat.

Cuplul a ales o instituție de învățământ de elită pentru gemenii lor. Pugacheva și Galkin au o casă spațioasă în Herzliya, la zece kilometri de Tel Aviv. Potrivit presei ruse, gemenii merg la American International School, la doar 20 de minute de mers cu mașina de Herzliya. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase și scumpe școli private din Israel.

Cursurile se țin în engleză, copiii învață și alte limbi, inclusiv ebraica. La finalul instituției, absolvenții primesc o diplomă care le permite să aplice în instituții de învățământ superior din Statele Unite și Europa.

Liza și Gari cunosc deja mai multe limbi. Engleza au studiat-o online cu un vorbitor nativ din Canada. Copiii vorbesc bine și franceza.

Алла Пугачева с дочерью Лизой

Un an de studiu la școala nouă îi costă pe Pugacheva și Galkin circa 96 de mii de șekel (24.000 euro) pentru fiecare copil.

În Rusia, copiii soților vedete au studiat la un gimnaziu de elită din Moscova, care este situat în satul Lipki, districtul Odintsovo, nu departe de castelul familiei lor din satul Gryaz.

Алла Пугачева и Максим Галкин с детьми обосновались в Израиле

Chișinăuienii vizitează strada 31 August 1989 pentru a face poze cu caldarâmul istoric al Capitalei

O bogăție istorică a ieșit la suprafață în urma demarării lucrărilor la strada 31 August 1989 din centrul municipiului Chișinău. Un caldarâm vechi de peste 100 de ani ne transpune în misterul senzațional al vremurilor istorice, cu o deosebită admirație pentru trecut. Autorităților le-a venit ideea să păstreze o porțiune din această comoară pe care au pășit înaintașii noștri. Între timp, chișinăuienii încântați merg la fața locului pentru a face poze și a surprinde o fărâmă din istoricul prețios.

Ar putea fi o imagine cu stradă
foto: Eugen Urușciuc

În timp ce unii locuitori ai Capitalei susțin intenția de păstrare a pavajului, alții sunt de părere că acesta nu trebuie păstrat deoarece ar crea incomodități pentru lumea modernă a urbei.

,,Zic: ia dă să ating și eu caldarâmul istoric al Chișinăului 🙂”, a menționat pe facebook Eugen Urușciuc, autorul imaginii de mai sus. Alți internauți au comentat:

,,Foarte frumos 👏

,,Ar fi ideal să fie transformată în alee pietonală”

,,Cât e de frumos”

,,Eu cred ca îs unicul care nu înțelege de ce îi așa de multă agitație cu caldarâmul acesta. Orașul trebuie să fie în primul rând comod pentru oameni și în al doilea rând frumos.

,,Acest pavaj are o mulțime de dezavantaje: el nu este nici comod și nici nu ii tare frumos. Pe el este foarte dificil de deplasat cu cărucioare cu copii, cu biciclete/trotinete, chiar și pentru pietoni îi incomod. Unicul lui plus este faptul că-i foarte vechi, dar pentru o simplă „nostalgie” să creezi atâta disconfort în centrul capitalei, un absurd”, a mai scris un tătic.

Rachetele ruşilor, la un pas să lovească o centrală nucleară
Articolul anterior
NASA: Un meteorit de jumătate de tonă a căzut în Texas și a provocat un cutremur
Articolul următor