Cinci artiști moldoveni ne vor reprezenta țara la Bienala de Artă din Londra

Lucrările a cinci artiști moldoveni au fost selectate ca să ne reprezinte țara la Bienala de Artă din Londra ,,London Art Biennale” de anul acesta, organizată de Galeria Gagliardi.

Este vorba de V. Albu-Kanti, Victor Cuzmenco, Corina Burghelea, Ksenia Dermenzhi și Ion Carchelan. Lucrările fac parte din cele 455 selectate din 18.000 de aplicații din toată lumea, potrivit KLumea.

Londra este cunoscută la nivel mondial ca una dintre cele mai importante capitale de artă ale lumii cu multe evenimente de artă importante ce au loc în acest oraș. Bienala de artă din Londra a fost descrisă de Lonnie Schlein, câștigătoare a Premiului Pulitzer și editor foto New York Times de peste 35 de ani, ca „a doua cea mai importantă Bienală de artă pură după Veneția”.

Bienala de artă din Londra este o expoziție de premii de calitate a muzeului, organizată de Galeria Gagliardi în colaborare cu Confederația Internațională a Criticilor de Artă și Muzeul de Artă Chianciano.

Expoziția, găzduită la istoricul Chelsea Old Town Hall, se concentrează pe pictură, lucrări pe hârtie, sculptură, arte aplicate și artă digitală și oferă mai multor artiști posibilitatea de a fi vizionată de un public internațional.

Galeriile, criticii și colecționarii vor putea vedea și aprecia opere de artă din întreaga lume, de la Australia la SUA, din Norvegia până în Italia, cu diferite culturi, stiluri, idei și expresii artistice care reprezintă lumea artei în totalitatea sa globală. Evenimentul este organizat de profesioniști internaționali din muzee și galerii care își propun să ofere privitorului o experiență originală.

Alertă de securitate din partea Microsoft: „Actualizați-vă Windows-ul”
Articolul anterior
Copil de 4 ani, filmat în timp ce se plimba pe pervazul unui geam de la etajul nouă
Articolul următor
Alte articole interesante