Bucătarii Grupului de Hoteluri SUMMA din Moldova, Radisson Blu Leogrand & Courtyard by Marriott Chișinău, au obținut Cupa de Aur și 16 medalii, în cadrul Campionatului Mondial de Gastronomie 2022, informează diez.md. La concursul culinar au participat cinci bucătari din Republica Moldova: Andrei Lazări, Emirhan Vural, Vladislav Donțov, Polat Arslan și Emrah Ören.
Campionatul Mondial de Gastronomie s-a desfășurat la Centrul de Expoziții din orașul Istanbul, în perioada 24-27 noiembrie 2022. La campionat au participat aproximativ 2000 de bucătari de talie internațională din 40 de țări ale lumii.
Anul acesta, Republica Moldova a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial de Gastronomie. Astfel, țara noastră a reușit să se prezinte la nivel internațional ca și destinație turistică.
Pe lângă Cupa de Aur, 11 medalii de aur și 5 de argint, echipei bucătarilor din Moldova i s-a oferit și medalia de aur, cu titlul „Câștigătorii Campionatului”.
Andrei Lazări
— Categoria „Pasta”- medalie de aur
— Categoria „Lucru în echipă” – medalie de aur
— Categoria „Black Box” – medalie de argint
Emirhan Vural
— Categoria „Miel” – medalie de aur
— Categoria „Pește” – medalie de aur
— Categoria „Lucru în echipă – medalie de aur
Vladislav Donțov
— Categoria „Supă tradițională” – medalie de aur
— Categoria „Pește” – medalie de argint
— Categoria „Black Box” – medalie de argint
Polat Arslan
— Categoria „Desert”- medalie de aur
— Categoria „Lucru în echipă” – medalie de aur
— Categoria „Black Box” – medalie de argint
Emrah Ören
— Categoria „Gastronomia modernă”- medalie de aur
— Categoria „Lucru în echipă” – medalie de aur
— Categoria „Supă tradițională” – medalie de argint