Cinci salvatori, apreciați cu medalii pentru salvarea minorului care a căzut în lacul din parcul ,,Valea Trandafirilor”

Cinci angajați din cadrul Detașamentului Salvatori și pompieri Botanica al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost menționați pentru salvarea minorului de 12 ani, care a căzut în lacul din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.

separator
La ceremonia oficială de menționare conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu, i-a mulțumit pe cei cinci bravi salvatori pentru profesionalism, curaj și efortul enorm depus în timpul intervenției, care a avut loc în după amiază zilei de ieri.

În semn de apreciere pentru salvarea minorului de la înec – plutonierul s/intern Bârnea Nicolai, sergentul-major s/intern Cărăuș Nicolai, sergentul-major s/intern Tărăcilă Vladimir au fost menționați cu “Medalia pentru Vitejie în situații Excepționale”, plutonierul s/intern Lăpușneanu Ion cu “Insigna salvator Eminent”, iar subofițerul superior Stamatova Aliona cu Diploma de Onoare a IGSU. Amintim că, ieri, 30 ianuarie 2020 salvatorii IGSU au intervenit în cel mai scurt timp pe malul iazului din sectorul Botanica, municipiul Chișinău și au reușit să salveze de la înec un copil de 12 ani, care a fost resuscitat pe malul lacului.

Unul din moldovenii blocați în orașul chinez Wuhan, revine în Moldova
Articolul anterior
Germania confirmă al şaselea caz de coronavirus, la un copil
Articolul următor
Alte articole interesante