Cine moștenește averea lui Kenzo Takada, de aproximativ 100 milioane de dolari

Designerul japonez Kenzo Takada a murit la 81 de ani, în urma complicațiilor apărute după contractarea noului coronavirus.

separator

Celebrul designer a murit la Paris, la vârsta de 81 de ani. Născut în Himeji, Japonia, pe 27 februarie 1939, Kenzo Takada a renunțat la Kobe City University of Foreign Studies pentru a se înscrie la Tokyo’s Bunka Fashion College, pentru a studia desingul, fiind de altfel printre primii studenți de sex masculin de aici, scrie perfecte.ro.

În anii 60, acesta s-a mutat la Paris, însă succesul a venit aproape zece ani mai târziu. Takada a deschis primul său magazin, Jungle Jap, în anii 70 și tot atunci un model i-a purtat creațiile pe coperta unei reviste Elle.

Anul următor, debuta cu creațiile sale în Tokyo și New York. În anii 80, acesta a abordat și moda masculină, lansând prima linie de haine pentru bărbați.

În 1988, a lansat prima linie de parfumuri, Kenzo de Kenzo.

Kenzo Takada s-a retras din lumea designului în 1999. Foarte discret cât privește viața personală, acesta și-a construit o casă în stil japonez în chiar inima Parisului, foarte aproape de Opera Bastille, completată de un pavilion de luat ceaiul și un iaz cu crapi.

Cel care l-a ajutat să construiască casa a fost partenerul său, Xavier de Castella, care a murit în anii 90 de SIDA.

Potrivit Business Insider, averea lui Kenzo Tanaka, de aproximativ 100 milioane de dolari, va reveni familiei sale din Japonia.

Premieră la nivel mondial. Israelul interzice comerțul cu blană naturală
Articolul anterior
Caz inedit în Rusia. O femeie de serviciu din primărie a căştigat fotoliul de primar
Articolul următor
Alte articole interesante