Cine sunt cetățenii străini care vor fi scutiți de carantină la intrarea în Moldova pe parcursul următoarelor 2 săptămâni

Cetățenii din 53 de state, dar și moldovenii care traversează frontiera pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor trebui să stea în carantină 14 zile. Cei care vin din alte state decât cele indicate în listă, vor fi scutiți de regimul de carantină. Lista „roșie” a țărilor a fost elaborată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a fost publicată vineri, 28 august.

separator

Vor sta în carantină persoanele care vin din țări precum: România, Ucraina, SUA, Spania, Franța, Israel etc.

Lista va fi actualizată o data la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii viitoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare se va face în funcție de numărul de cazuri COVID-19 la 100 de mii de locuitori, indicator care nu trebuie să fie mai mare de 50.

Actualmente, regimul de autoizolare de 14 zile este obligatoriu pentru toți cei care intră în Republica Moldova. Obligativitatea regimului de autoizolare este exclusă, din 1 septembrie, pentru cetățenii Republicii Moldova și cetățenii străini care revin în țară din statele incluse în așa-numitele „zone verzi”.

sursa: www.ipn.md

Mărturiile pacienților vindecați de Covid-19: carnea are gust de petrol, iar curry gust de vopsea
Articolul anterior
Autorităţile îşi propun să deschidă încă câte o şcoală în fiecare sector din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante