Cine sunt mentorii care vor ghida antreprenoarele de la noi din ţară în cadrul unui proiect grandios

Cunoaște cei 6 mentori interni care vor ghida participantele din cadrul programului XY Pre-Accelerator III.

Programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship III care se va desfășura în perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2021, promite să ofere ajutor antreprenoarelor din Moldova. Acestea vor fi ajutate şi ghidate să-şi deschidă propriul business. Pe lista beneficiilor oferite de program se numără 6 experte și experți care vor petrece o lună și jumătate alături de cele 30 de participante selectate în program.

Mai jos vă prezentăm mentorii și mentorele din cadrul celei de-a treia ediție a programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship:

Ionela Titirez, Manager/Technology Consulting/Country Coordinator EU4Digital Facility, Ernst and Young

Ionela Titirez are o experiență de peste 18 ani în diverse domenii, inclusiv startup-uri, rețele sociale, gestionare de afaceri, marketing, consultanță și dezvoltare internațională.

În ultimii ani, Ionela a fost implicată în programe de mare impact, promovând transformarea digitală, construirea ecosistemului ICT, promovarea culturii antreprenoriale, construirea comunității de start-up și inovarea în educație.

Ana-Maria Costișanu, Co-fondatoare Eclair

Ana-Maria Costișanu a fondat primul magazin conceptual de decor pentru casă din Moldova. De 7 ani pe piață, compania își educă consumatorii prin diverse bloguri și rețelele de socializare.

Andrei Suleanski, Business Tracker

Andrei Suleanski este un antreprenor în serie care și-a înființat prima afacere la vârsta de doar 22 de ani. De atunci, a lansat un număr destul de impunător de afaceri, dintre care 10 au eșuat iar 4 sunt de succes. În ultimii 4 ani, activează ca business tracker și oferă ajutor persoanelor care planifică să se lanseze în antreprenoriat.

Natalia Bejan, Strategic Marketing Consultant, Tekwill

Natalia Bejan este manageră de proiecte și consultantă în industria FinTech și Marketing, cu experiență de lucru în 15 țări din Europa și Asia. Ea a creat un card bancar virtual în China, aplicând tehnologia de plată cu ajutorul codului QR, care în prezent este utilizat de peste 2 milioane de consumatori în peste 8 milioane de magazine din China.

Elena Zbârnea, fondatoare Sophie

Elena Zbârnea este fondatoarea și designer-ul din spo atele „Sophie”, un brand de rochii de nuntă minimaliste și contemporane, care a câștigat rapid popularitate în Moldova și România. Elena este o antreprenoare creativă și lideră cu peste 12 ani experiență în management și fashion. Deține o vastă experiență în domeniul creativ, construind de la bază atât un brand de îmbrăcăminte, cât și o revistă, dovedind capacitatea de a crea produse de calitate. 

Riccardo Fedeli, Head of New Business IT, Picanova

Riccardo Fedeli este antreprenor în domeniul IT. Pe parcursul carierei sale profesionale, a lansat mai multe companii IT precum OFarm sau E-Dezine iar la moment deține poziția de Head of New Business IT în cadrul companiei germane Picanova GMBH.

Participarea la programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship III este absolut GRATUITĂ și este posibilă în baza completării formularului de înregistrare.

Aplicările la program sunt deschise până pe 10 septembrie 2021.

Programul are o durată de 6 săptămâni, din 15 septembrie – 30 octombrie 2021. Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe pagina de Facebook.

Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu sprijinul financiar al Suediei.

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

Oficiali din România vor discuta cu reprezentanți ai platformei TikTok la Bruxelles

Comisia Europeană va organiza o reuniune cu autorităţile române şi TikTok. Aplicaţia deţinută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conţinutul politic înainte de votul din România, scrie POLITICO citat de digi24.ro.

Votul din primul tur de duminică l-a propulsat pe Călin Georgescu, ultranaţionalist şi pro-rus, către o victorie şocantă, în parte datorită popularităţii sale subite pe TikTok, notează sursa citată.

Bucureştiul a cerut Comisiei Europene să lanseze o investigaţie oficială asupra aplicaţiei, în conformitate cu normele blocului comunitar referitoare la reţelele sociale, iar un deputat european de top a cerut marţi ca directorul executiv al TikTok să se prezinte în faţa Parlamentului European pentru a răspunde la întrebări.

Într-o scrisoare văzută de POLITICO joi dimineaţă, TikTok – deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance – a respins acuzaţiile că ar fi fost folosit pentru a influenţa alegerile din România.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă a unei operaţiuni de influenţă sub acoperire pe platforma noastră, în ultimele câteva săptămâni, pentru alegerile prezidenţiale în curs de desfăşurare din România, nici dovezi ale unei influenţe străine”, a declarat platforma în scrisoarea adresată autorităţilor române. Aceasta a adăugat că a „eliminat peste 150 de conturi de impostură” legate de Georgescu şi peste 650 de conturi legate de alţi candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Thomas Regnier, a confirmat săptămâna aceasta că executivul UE a primit o solicitare de a deschide „o investigaţie oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România”, în temeiul legii emblematice a UE privind social media, Digital Services Act. Masa rotundă între reprezentanţii Comisiei, autorităţile române şi oficialii TikTok este programată să aibă loc înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 8 decembrie, a declarat Regnier, joi.

TikTok respinge acuzaţiile că ar fi jucat un rol nepotrivit în victoria lui Georgescu. Purtătorul de cuvânt Paolo Ganino a declarat că „relatările extrem de speculative cu privire la alegerile din România sunt inexacte şi înşelătoare”.

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

Ksenia Sobceak a făcut aluzie că la nunta lui Morgenshtern a fost băutură ieftină, iar oaspeţii au plecat flămânzi
Articolul anterior
Echipe de medici vor merge în școlile din Capitală pentru a vaccina profesorii
Articolul următor