Cine va fi prima femeie pe o bancnotă românească?

Peste 7.000 de bucureşteni au semnat, sâmbătă, o petiţie care îşi propune să desemneze prima personalitate feminină ce va apărea pe o bancnotă emisă de BNR.
Acţiunea este organizată de Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, având titlul “ALTFEM – Semnează petiţia pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească”.

Campania are două etape. În prima etapă organizatorii doresc să strângă peste 50.000 de semnături de susţinere, după care lista va fi trimisă Băncii Naţionale a României. În etapa a doua va fi aleasă personalitatea feminină care urmează să apară pe viitoarea bancnotă emisă de BNR.

ALTFEM a propus deja o listă cu 12 personalităţi feminine din România: Regina Maria, Ana Aslan (medic), Ştefania Mărăcineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume), Ana Ipătescu (rol important în Revoluţia de la 1848), Haricleea Hartulari-Darclee (soprană), Alexandrina Cantacuzino (lideră a mişcării feministe româneşti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Cecilia Cuţescu-Storck (prima femeie profesor universitar în învăţământul de artă din Europa), Sarmiza Bilcescu-Alimănişteanu (prima femeie doctor în drept din lume), Ecaterina Teodoroiu (eroină în primul război mondial).

Alegerea celor 12 personalităţi a fost realizată de echipa proiectului pe criterii de notabilitate şi relevanţă la nivel naţional şi internaţional.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Fii glam purtând cele mai îndrăzneţe accesorii pentru cap!
Articolul anterior
A reușit să transmită emoție, dar nu a trecut preselecția
Articolul următor
Alte articole interesante