Cine va prezenta ediția Eurovision 2022 de la Torino

Cântăreaţa italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi personalitatea TV Alessandro Cattelan vor fi gazdele Eurovision 2022, care va avea loc la Torino între 10 şi 14 mai, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit AFP.

Anunţul a fost făcut pe scena festivalului Sanremo, de unde cei trei viitori prezentatori au lansat numărătoarea inversă până la concursul care va avea loc peste 100 de zile.

„Cred în unirea oamenilor, în dărâmarea zidurilor pentru a ne sărbători atât asemănările cât şi diferenţele. O putem face prin intermediul muzicii, cea mai universală formă de exprimare”, a declarat Mika, mărturisind că urmăreşte Eurovision de când era copil.

„O dată pe an, peste 40 de ţări trăiesc aceeaşi emoţie, indiferent de istorie sau de situaţiile politice”, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Eurovision este unul dintre cele mai urmărite spectacole din lume, cu peste 200 de milioane de telespectatori.

„Sunt fericită că Eurovision revine în Italia şi sunt onorată să prezint un astfel de eveniment”, a declarat Laura Pausini.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam. Aceasta va fi cea de-a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991.

Medvedev, despre Republica Moldova: ,,Nu mai exista așa țară. A fost vândută României”

Fostul premier și președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a reacționat la declarațiile premierului Dorin Recean, care a spus că figurile politice din Rusia precum Vladimir Putin nu vor putea intra în Moldova.

Medvedev: Russia will disappearifitloseswar

„Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate cândva mai târziu… Și în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară – Moldova. Șefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai patriei. Și nu are rost să vorbesc cu ei despre nimic. Oamenii să se ocupe de ei. Și în cele din urmă să decidă cine sunt – moldoveni sau români. P.S. Cu intelegerea, desigur, ca tot felul de Receani și Sandu acolo vor respecta suveranitatea Transnistriei”, a declarat Medvedev, conform www.alerta.md.

Amintim că aseară premierul Dorin Recean a menționat că mai multe persoane publice și private din Rusia sunt indezirabile în Republica Moldova. El s-a referit inclusiv la actualul presedinte al Federației, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin nu va putea intra în țara noastră în cazul în care ar încerca să o facă. Recean a motivat decizia prin faptul că Rusia este un stat agresor, iar reprezentanții acestei țări, care au fost incluși într-o listă secretă, nu au ce căuta în R. Moldova.

Școală și grădiniță într-o localitate cu infrastructură unică în Chișinău și Republica Moldova 

“Satul German” a publicat recent mai multe imagini grafice cu proiectul școlii și a grădiniței pe care le construiește în cartier. Două “bijuterii” ale unei vaste infrastructuri sociale de care se vor bucura locuitorii. “Satul German” este, și în această privință, o premieră pe piața imobiliară. Or, în ultimii 30 de ani, niciun dezvoltator imobiliar nu a construit o școală și grădiniță pentru locuitorii complexelor rezidențiale noi.

Școală pentru 1000 de elevi și grădiniță pentru 300 de copii 

Este mai mult decât suficient pentru un cartier în care vor locui, aproximativ, 5000 de oameni, așa cum va fi “Satul German”. Și școala și grădinița vor fi construite împreună cu alți parteneri, care au expertiză necesară și dețin rețele de licee sau grădinițe bune și bine cunoscute. 

Școala va avea un spațiu generos, se va întinde pe o suprafață de 10 400 m2. Va avea 33 de săli de studii, dar și studiouri, laboratoare, săli de creație, de sport, bazin de înot, terenuri sportive în interior și în aer liber, pentru fotbal, volei, cu bandă de alergare etc. Școala va fi cu profil sportiv și artistic și va avea o capacitate de 1000 de elevi înscriși în ciclul primar, gimnazial și liceal. 

Și grădinița va avea o infrastructură impresionantă: bazin, cameră salină, ieșire la propriul teren de joacă pentru fiecare grupă de copii. Va avea, la fel, spațiu generos și va fi un mediu sigur pentru circa 300 de copii, antrenați în activități importante pentru dezvoltare.

Pentru părinți care vor mai mult timp liber pentru ei și mai multă siguranță și confort pentru copiii lor 

Familiile care locuiesc în cartiere cu școală și grădiniță proprii, moderne și considerate bune, se bucură de un nivel de viață mult mai confortabil, de dimineți mai liniștite și de mai mult timp petrecut alături de copii. Că vorbim de micul dejun, de plimbarea de dimineață până la grădiniță sau școală împreună cu copilul, sau despre acele minute prețioase pe care copiii, dar și părinții, le petrec dimineața plăcut și nu în ambuteiaje infernale. 

În “Satul German”, școala și grădinița vor uni și mai mult familiile cu copii din cartier și va crește, astfel, acea comunitate, consolidată și care împărtășește aceleași valori, despre care spunea dezvoltatorul proiectului, Ceslav Ciuhrii. Or, deoarece copii vor merge la aceeași școală și grădiniță din localitate, și nu vor fi nevoiți să meargă, în schimb, la diferite școli din alte cartiere ale orașului, părinții, care vor avea vârste și stil de viață similare, se vor împrieteni, vor avea interese comune, se vor ajuta între ei și vor însoți, pe rând, copii la grădiniță sau școală. 

Într-o localitate cu infrastructură unică în Chișinău și Republica Moldova 

Iar drumul spre școală sau grădiniță va fi o plăcere, dacă privim proiectul cartierului “Satul German”, planurile dezvoltatorului, dar și ceea ce se conturează deja pe șantier. Copii și părințiilor vor merge pe trotuare libere, spațioase, pe piste pentru biciclete sau în automobile, pe străzi largi, cu locuri de parcare suficiente pentru părinți în fața școlii sau a grădiniței, și nu pe trotuare înguste și blocate, deseori, de automobilele unor șoferi grăbiți și iresponsabili, așa cum se întâmplă mai peste tot în Chișinău. 

Mai mult, copiii vor avea suficiente locuri de distracție și activități în Satul German, după școală și grădiniță sau în zilele de week-end. Începând cu zonele de distracții în aer liber, bazine de înot de la Centrul de Fitness, școală sau grădiniță, cel mai mare club de Tenis din Moldova, zonele de distracție din Centrul de Shopping, etc. 

Unde cumperi locuință, însă câștigi mult mai mult   

Aceasta este concluzia mai multor experți imobiliari. Potrivit lor, cine cumpără locuință în “Satul German”, se va bucura, cu investiția făcută, de mult mai multe lucruri decât oriunde în altă regiune a capitalei și chiar a țării. Asta pentru că “Satul German” este construit de la zero și are infrastructură de transport, rețele inginerești și case și blocuri de locuit moderne, construite conform standardelor europene, dar și cea mai bogată infrastructură socială: spital, școală, grădiniță, Centru de Shopping, Centru de Fitness, Centru de Business, Hotel parte a unei rețele internaționale, cel mai mare club de Tenis, piață proprie cu legume eco etc. Cum “Satul German” este singurul proiect de acest fel din țara noastră, locuințele din acest cartier vor fi la tot mai mare căutare, respectiv, vor fi tot mai scumpe.

Un oraș în oraș 

Satul German, un oraș în oraș, este construit la periferia capitalei, pe bd. Dacia, artera principală care face legătura cu aeroportul și regiunea de sud a țării. Este cel mai mare proiect imobiliar construit în ultimii 30 de ani în mun. Chișinău. Ocupă 800 mii mp, va avea 38 de blocuri de până la cinci etaje și 800 de vile: locuințe de tip duplex, townhouse, case individuale cu unu și două niveluri. Primele blocuri, construite în prima etapă, vor fi date în exploatare anul viitor, 2024. Mai multe informații despre proiect, tipurile de locuințe și oferte găsiți la Departamentul Vânzări – +373 22 99 11 11, +373 78 99 22 11, email – sales@satulgerman.md.

Zaharova îi răspunde lui Recean, după anunțul despre sancțiunile de pe 9 mai. Premierul, enervat la culme

Maria Zaharova îi propune lui Dorin Recean să aplice sancțiuni „pentru fiecare respirație”. Declarația a fost făcută după ce premierul Moldovei a anunțat că se vor aplica sancțiuni pentru purtarea simbolurilor care promovează războiul, inclusiv panglica bicoloră, scrie realitatea.md.

Recean declara joi că decizia CC privind panglica „nu schimbă absolut nimic”. El reitera că persoanele care vor purta semnele agresiunii ruse din Ucraina, vor fi sancționate.

„Notă către prim-ministrul Moldovei: 7 septembrie este Ziua Internațională a Aerului Poate penalizație pentru fiecare respirație”, sugerează Zaharova.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat recent decizia prin care se permite purtarea panglicii Sfântului Gheorghe în Moldova, însă fără a promova agresiunea militară, crimele împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni. Hotărârea a fost supusă criticilor, apoi judecătorii au emis un comunicat prin care punctau că „regretă atacurile” la adresa lor.

Recean, enervat la culme: Rusia nu trebuie să ne spună ce să facem. Moldova este o țară independentă și suverană

Republica Moldova este un stat independent și suveran, iar Federația Rusă nu trebuie să ne spună cum să acționăm. Este declarația prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean. Premierul spune că există o listă care conține numele cetățenilor ruși declarați indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova, fiind vorba inclusiv de președintele rus, Vladimir Putin, și omul de afaceri, Igor Ceaika. Dorin Recean dă asigurări că instituțiile statului nu vor permite accesul în țară a persoanelor străine care promovează războiul, notează ipn.md.

Premierul Dorin Recean spune că lista persoanelor cărora le este interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova nu este publică, însă este suficient că mecanismul este unul eficient, iar cei care-și doresc promovarea agresiunii militare fac cale întoarsă.

„Noi avem o listă lungă și tot îi trimitem înapoi acasă. Federația Rusă nu trebuie să ne spună ce trebuie să facem sau ce nu trebuie să facem. Republica Moldova este o țară independentă și suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, asta este atitudinea noastră, le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul. Ei nu trebuie să ne impună reguli, ci să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Dorin Recean.

Premierul dă de înțeles că în lista persoanelor indezirabile se află și interpretul rus, Filip Kirkorov, dar și alți artiști ruși care s-au remarcat printr-o retorică pro-război.

Dorin Recean a făcut apel către instituțiile media să informeze societatea despre adevăratele intenții ale celor care sub paravanul vizitelor de curtoazie își doresc destabilizarea situației din Republica Moldova.

„Inclusiv cei care își zic oameni de cultură, dar încearcă să promoveze agenda războiului, să se implice în politica din Republica Moldova, inclusiv ei nu sunt lăsați să intre. Putem face publice liste, dar cred că e mai bine să acționăm decât să vorbim. Este important ca și noi, guvernarea, și presă să explicăm cine este Kirkorov și de ce el este toxic. Vă asigur că nimeni din cine nu trebuia să intre, nu a intrat și toți cei care propagă și seamănă război, le vom închide gura”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova.

Recent, accesul în Republica Moldova i-a fost interzis președintelui Tatarstanului,  Rustam Minnihanov, care urma să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023” desfășurat la Comrat. Reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat că este inadmisibilă imixtiunea în treburile interne ale Republicii Moldova, în contextul alegerilor din Găgăuzia.

Nu vor mai fi sancționate prin amenzi încălcările fiscale de până la 5000 de lei pentru antreprenori și de până la 500 de lei pentru cetățeni
Articolul anterior
Alertă: A crescut numărul gravidelor și a copiilor infectați cu Covid-19
Articolul următor