Circa 12 autocare cu moldoveni, blocate de patru zile la granița cu Ungaria

Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dinte Ucraina și Ungaria. Ar fi vorba despre cel puțin 12 autocare și circa 600 de pasageri, care deja de patru zile își petrec nopțile în vamă.

separator

Oamenii spun că în tot acest timp nu au primit nici măcar apă sau mâncare, iar firma de la care au procurat bilete, le zice să mai aștepte încă câteva zile. Aceștia urmau să ajungă la Praga. Reprezentanții companiei de transport au spus că nu cunosc motivul reținerii, transmite Tv8.md.

„A patra zi deja e. Dumnealor doar au dat un croissant și două cești de cafea. Atât. Absolut nu au dat un oarecare hotel sau undeva ca oamenii să se odihnească. Iaca așa dorm oamenii”.

Bărbatul a povestit că urma să ajungă la Praga, la muncă, însă deja de patru zile, împreună cu încă 600 de moldoveni, stă blocat la vamă. Acesta spune că în autocare sunt și mulți copii mici, încă, deocamdată, nimeni nu le poate da un răspuns exact, când vor putea să-și continue drumul. Mai mult, acesta zice că firma de la care au procurat bilete acum, este indiferentă față de soarta lor și le spune să mai aștepte încă vreo 3-4 zile, până se vor găsi soluții.

„Nu sunt toți pasagerii noștri. Sunt și cei care au pornit cu alte companii. Nu avem nici noi informații. Vama ungurească nu ne explică nimic. Persoanele care au dorit să se întoarcă, au urcat deja în autocar și sunt în drum spre casă”, au spus operatorii oficiului central al companiei de transport.

Microbuz răsturnat lângă Negureni. Șoferul ar fi adormit la volan
Articolul anterior
Rusia: 1 din 7 voluntari vaccinați împotriva Covid-19 acuză efecte secundare
Articolul următor
Alte articole interesante