Circa 22.000 de solicitări de amânare a plăților la credite, înregistrate de băncile comerciale din țară

Pe parcursul pandemiei COVID-19, băncile comerciale din Republica Moldova au amânat plăţi la creditele contracte de persoanele fizice şi juridice în valoare totală de circa şapte milioane lei. Informaţia a fost publicată de Banca Naţională a Moldovei.

Potrivit guvernatorului, în condiţiile dificile de criză cauzate de pandemie, băncile au fost receptive şi au oferit posibilitatea de amânare a plăţilor atât persoanelor juridice, cât şi persoanelor fizice, transmite Bizlaw.md.

Din partea persoanelor juridice au fost recepţionate 1.009 de solicitări de amânare a plăţilor la credite cu un sold de 5,25 milioane lei sau 20% din portofoliul de credite al persoanelor juridice pe sector. 

Dintre aceste solicitări, 891 (sau 88%) au fost aprobate, soldul acestora fiind de 4,81 milioane lei. Totodată, ponderea soldului creditelor aprobate reprezintă 18% din portofoliul de credite al persoanelor juridice pe sector.

De asemenea, 21.625 persoane fizice au solicitat amânarea plăţilor la creditele contractate. Aceasta înseamnă circa 2,27 milioane lei sau 15,5 la sută din portofoliul de credite al persoanelor fizice. Băncile au acceptat solicitările în proporţie de 98%, cu un sold de 2,19 milioane lei.

Ion Paladi joacă rolul unui doctor în filmul românesc 6ASE
Articolul anterior
Germania ar putea rămâne în carantină până de Paște
Articolul următor
Alte articole interesante