Circa 290 de companii aeriene din întreaga lume dezvoltă o aplicaţie pentru a călători fără carantină

O nouă aplicaţie dezvoltată de IATA, asociaţia care include 290 de companii aeriene din întreaga lume, ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină la destinaţie, relatează CNN.

Companiile aeriene dezvoltă o aplicaţie pentru a călători fără carantină

IATA Travel Pass, care va fi lansată în martie, este menită să ajute călătorii să-şi stocheze şi să gestioneze certificările pentru testele şi vaccinurile COVID-19 făcute, transmite Digi24.ro.

IATA speră că aplicaţia mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor şi pentru ca oamenii să poată zbura din nou cu avionul, fără a fi nevoie de carantină.

Aplicaţia Travel Pass funcţionează în patru moduri. În primul rând, există un registru global al cerinţelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce documente le sunt necesare pentru a intra în ţările de destinaţie.

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare şi vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

Laboratoarele şi centrele de testare autorizate pot trimite în siguranţă certificatele de testare şi vaccinare către pasageri prin intermediul aplicaţiei.

Şi, în cele din urmă, călătorii îşi pot gestiona identitatea digitală pentru călători fără contact: crearea unei versiuni digitale a paşaportului lor pe telefon, primirea şi partajarea certificatelor de testare sau vaccinare COVID-19 şi gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac, pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste şi certificate de vaccin tipărite.

„Guvernele decid cerinţele de călătorie, companiile aeriene şi pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinaţi pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare şi utilizare, iar lansarea pe platformele iOS şi Android este programată pentru sfârşitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluţie în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piaţă.

CommonPass, proiectat în cloud de organizaţia nonprofit Commons Project este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

Mai mulți moldoveni aflați în dificultate în Israel, au fost repatriați cu ajutorul unei curse charter
Articolul anterior
Mama copilului de 2 ani, decedat în incendiu, se afla peste hotare
Articolul următor
Alte articole interesante