Circa 300 de moldoveni se află, în acest moment, în China

În total, acum, în China, sunt în jur de 300 cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară.

separator
Două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Cetățeni moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu au fost înregistrate.

Doi moldoveni sunt blocaţi, în prezent, în oraşul Wuhan, provincia Hubei din China, în care, în prezent, autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire. Despre aceasta ministerul de Externe a anunţat printr-un comunicat de presă.

„În acest sens, Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină. Misiunea noastră menține legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”,  prin intermediul paginii oficiale, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice, aceștia cu regularitate fiind informați despre evoluția măsurilor întreprinse privind combaterea coronavirusului și recomandările autorităților în vederea stopării răspândirii acestuia. În vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, actualmente Aeroportul din or. Wuhan a fost închis. La fel, au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi”, se mai anunţă în mesajul ministerului de Externe.

Eurovision 2020: Moldova va evolua în cea de-a doua semifinală!
Articolul anterior
Un italian va investi 5 milioane de euro, în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante