Circa 450 producători autohtoni și-au expus mărfurile la expoziția ,,Fabricat în Moldova”

Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” 2019 s-a deschis ieri la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo. Până pe 3 februarie 2019, aici puteți găsi mărfurile a sute de producători din întreaga ţară care au venit să-şi prezinte produsele. Sloganul ediției din acest an este: „Acasă. Autentic. Autohton”.

separator
De la alimente, vinuri și confecții, la mobilă, covoare și articole de artizanat, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari – dacă doriți să faceți cumpărături și să susțineți producătorii autohtoni dați o fugă la Moldexpo, pentru că veți găsi de toate.

Vizitatorii se pot delecta cu miere de muştar sau brânzeturi preparate după reţete georgiene.

 

De la expoziţie nu au lipsit oalele şi ulcioarele din lut. Meşterul popular Vasile Gonciari a adus o vază-gigant la care a lucrat mai bine de o lună.

„Împreună când vin familiile, dacă soţiile aleg oale pentru sarmale, o fructieră, o salatieră, atunci bărbaţii se opresc deodată la vasele pentru ţuică, ulcior pentru vin”, a zis Vasile Gonciari, meşter popular din Călăraşi.

Pielea de oaie, folosită înainte pentru cojoace, are acum o nouă utilizare: un tăbăcar din Cahul a confecţionat din ea, huse pentru maşină. Într-un alt pavilion, au fost expuse haine şi mobilă, iar unele articole s-au vândut la jumătate de preţ. „Mi-am luat o bluză drăguţă, o voi purta cu mare drag. Ţara noastră are un viitor, iar noi trebuie să-l facem cu mâinile noastre.”

Expoziţia va fi deschisă până la sfârșitul săptămânii.

sursa: www.publika.md

Acestor cinci zodii nonconformiste nu le pasă ce cred ceilalți
Articolul anterior
Tragedie la Leova: un bărbat, fiica acestuia și nepoțelul au murit în incendiu
Articolul următor
Alte articole interesante